Hjem Kjendisnytt Fotballspilleren tjener millioner men bruker ikke penger på luksus: – Nå kan jeg hjelpe folk

Fotballspilleren tjener millioner men bruker ikke penger på luksus: – Nå kan jeg hjelpe folk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sadio Mané er en profesjonell fotballspiller fra Senegal. Han ble født 10. april 1992 i byen Sedhiou, Senegal.

Mané startet sin profesjonelle karriere i Senegal med klubben Generation Foot før han flyttet til Frankrike for å spille for FC Metz i 2012. Han imponerte med sin hurtighet og evne til å score mål, og i 2014 signerte han for den østerrikske klubben Red Bull Salzburg.

Etter en suksessfull periode i Østerrike, hvor han blant annet bidro til at Salzburg vant Østerriksk Bundesliga, ble Mané kjøpt av den engelske klubben Southampton i 2014. Han gjorde det så bra for Southampton og tiltrakk seg oppmerksomheten til de større klubbene i Premier League.

I 2016 signerte Mané for Liverpool FC, hvor han ble en av klubbens beste spillere. Han ble også en av de best betalte spillerne, uten at det gikk til hodet på han.

Sadio Mané blir ofte rost for sin arbeidsmoral, ydmykhet og bidrag til samfunnet. Han er anerkjent som en av de beste fotballspillerne i verden og en av Afrikas mest suksessrike fotballspillere. Etter tiden i Liverpool gikk han til den tyske klubben FC Bayern München, før han i 2023 meldte overgang til den saudiarabiske klubben Al-Nassr.

Nå kan jeg hjelpe folk

Men på slutten av sin karriere i Liverpool dukket det opp en historie som gjorde han anerkjent for andre verdier enn fotballferdighetene.

Sadio Mane tjente på dette tidspunktet omtrent 10,2 millioner dollar årlig. Etter en kamp var det flere som merket seg at tjernen brukte en sprukket iPhone 11.

Svaret hans var fantastisk:

«Hvorfor skulle jeg ha ti Ferrarier, 20 diamantklokker og to jetfly? Jeg sultet, jeg jobbet i åkrene, spilte barbeint, og jeg gikk ikke på skolen. Nå kan jeg hjelpe folk. Jeg foretrekker å bygge skoler og gi fattige mennesker mat eller klær. Jeg har bygget skoler og et stadion, sørger for klær, sko og mat til mennesker i ekstrem fattigdom. I tillegg gir jeg 70 euro per måned til alle mennesker fra en svært fattig senegalesisk region for å bidra til familieøkonomien deres. Jeg trenger ikke å vise luksusbiler, luksusboliger, turer eller fly. Jeg foretrekker at folket mitt mottar noe av det livet har gitt meg.»

  1. thon
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com