torsdag, september 23, 2021

Fotografen fanger et svært spesielt øyeblikk – baby født i fostersekken

Mest lest nå

Fotograf Jana Brasil har spesialisert seg i å ta bilder fra fødsler. Men da lille Noah nylig kom til verden, opplevde hun noe helt spesielt. Han ble nemlig født med fosterhinnen intakt.

Vanligvis sprekker fosterhinnen før eller under fødselen. Det er da man sier at «vannet går». Det er veldig sjeldent at babyer blir født fortsatt liggende inne i fostersekken. Det skjer kun ved hver 100.000 fødsel.

I mange kulturer tror man det betyr hell og lykke for den lille babyen. Det kalles også «å bli født med seiersluen på». Ifølge Wikipedia ble både Napoleon, Sigmund Freud, Lord Byron og Liberace født på denne måten.


Foto: Jana Brasil

Veldig følelsesladet

«Det er umulig å forklare det øyeblikket», sier Jana Brasil ifølge nettsiden Unilad.

«I fjor, tok jeg også bilde av barn som ble født med fosterhinnen intakt, men ingen av dem var som bildet av Noah, det var en skikkelig overraskelse. Det var veldig følelsesladet, men han lagde en grimase og gryntet litt», sier hun videre.

Bildet ble tatt ved Praia da Costa Hospital i Vila Velha i Brazil.

Fikk snart komme hjem

Fødselslegen, Rafael Angelo Baggieri fortalte at Noah som tilbragte de første dagene på sykehuset, raskt ville få dra hjem.

«Noah er fortsatt her, han er, forståelig nok, trøtt etter hans fantastiske fødsel. Uansett, vi forventer at han vil få komme til sitt hjem med, uten tvil, større plass, i løpet av uken», sa hun.

Et fascinerende syn

Når babyen blir født i fostersekken, får man mulighet til å se babyen som ligger inne i fostervannet, akkurat slik den har ligget inne i morens livmor. Det er et fascinerende syn.

Å bli født på denne måten, innebærer ingen spesiell risiko for verken mor eller barn. Men legene er nødt til å sprekke fosterhinnen ganske kjapt, slik at de får kuttet navlestrengen og slik at babyen begynner å puste selv.

Alle komplikasjoner som eventuelt oppstår under fødselen, kunne likevel ha oppstått om fostersekken var sprukket før fødselen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter