torsdag, februar 25, 2021

Fra Oslo? Test deg før du drar på vinterferie

Mest lest nå

Helsebyråden i Oslo, Robert Steen, ber Oslo-folk teste seg for covid-19 før de drar på vinterferie.

For å sørge for at ferien blir trygg ikke bare for den enkelte, men også for de andre på stedene vi reiser til, oppfordrer helsebyråd Robert Steen Oslo-folk til å ta en test før avreise. Dette skriver VG og Dagbladet, med henvisning til NTB.

Oslo kommune opplyser at smittetrykket i hovedstaden fortsatt er høyt og at de vet at tradisjonelle hyttekommuner ikke har kapasiteten til å håndtere store utbrudd.


– Vi vet at for mange er hytta et kjærkomment avbrekk, og selvfølgelig skal man dra på den, men denne vinteren er det ikke bare fjellvettreglene man må huske på. Man må også huske smittevernreglene, sier Steen til NTB ifølge avisene.

Foto: Canva

Like før helgen var helseminister Bent Høie (H) ute i Aftenposten og fremhevet at det er greit å reise på hytta eller hotell i vinterferien. Men han ba samtidig folk om å unngå kollektivtransport og holde avstand.

– Vi forstår at mange har lyst til å tilbringe vinterferien på for eksempel hytta. Derfor har vi laget noen gode råd å ha med seg på veien, slik at dette blir tryggest mulig, sa Høie ifølge Aftenposten.

Utenlandsreiser er fortsatt frarådet, og helseministeren minnet om at meteren gjelder på hytta også. Dermed er mulighetene for besøk på mange hytter begrenset.

Samtidig ba Høie folk om å handle med seg mat i hjemkommunene før avreise. Om man likevel må på butikken, er anbefalingen at man kur drar en person fra husstanden.

LES OGSÅ: Nordmenn må ta vinterferien i Norge – Island innfører vaksinepassFå med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter