Hjem NyheterTruecrime Fra perfekt datter til leiemorder: Den sjokkerende historien om Jennifer Pan på Netflix

Fra perfekt datter til leiemorder: Den sjokkerende historien om Jennifer Pan på Netflix

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den 8. november 2010 ble den tilsynelatende fredelige tilværelsen i Markham, Ontario, brutalt brutt da leiemordere drepte Bich Ha og såret Huei Hann Pan. Det som først så ut som et tilfeldig voldelig ran, tok en sjokkerende vending da det ble avdekket at deres datter, Jennifer Pan, var involvert i forbrytelsen. Nå dykker dokumentaren «What Jennifer Did», tilgjengelig på Netflix, ned i den grufulle forbrytelsen som rystet det lokale samfunnet for nesten 15 år siden.

For å forstå Jennifers gruoppvekkende beslutning, må vi se på hennes bakgrunn.

Huei Hann og Bich Ha Pan emigrerte fra Vietnam til Canada på slutten av 70-tallet i håp om et bedre liv. De arbeidet utrettelig som fabrikkarbeidere. I denne perioden ble Jennifer født i 1986, og tre år senere kom hennes bror Félix.

Jennifer ble presset hardt av sine foreldre til å gjøre det best mulig på skolen og ellers lykkes i livet. Ifølge deres strenge krav skulle hun være den perfekte datteren. Jennifers timeplan var fylt til randen; hun studerte musikk, drev med kunstløp, ballett og svømming, og var en utmerket elev ved en katolsk skole.

Parallelt med de økende forventningene til Jennifer, realiserte foreldrene sine egne drømmer. I 2004 kjøpte de et større hus i et fint boligområde.

Jennifer Pans liv tar en mørk vending

Foreldrenes opprinnelige håp var at Jennifer skulle bli en olympisk idrettsutøver, men en kneskade satte en stopper for denne drømmen. De skiftet fokus til hennes akademiske karriere, noe som virket lovende. Men i ungdomsårene begynte Jennifers prestasjoner å dale. Hun løy om at hun studerte ved et universitet hun aldri hadde meldt seg inn på og begynte en relasjon med Daniel Wong, en lokal narkotikaselger som foreldrene mislikte.

Jennifer Pans foreldre
Jennifer Pans foreldre utøvde ekstrem kontroll og krav til datteren. Den sjokkerende saken kan nå sees på Netflix.

Bedrag og tragedie

Mot slutten av videregående søkte Jennifer om opptak ved Ryerson University og ble akseptert, men besto ikke kravene. For å unngå foreldrenes kritikk, forfalsket hun en opptaksbekreftelse, et studielån og et stipend.

Hennes løgnaktige liv fortsatte da hun overbeviste foreldrene om at hun skulle flytte på campus med en venninne, mens hun i virkeligheten ofte bodde hos kjæresten Daniel og hans familie. De leide senere en leilighet sammen, og Jennifer livnærte seg ved å undervise i piano og jobbe på en restaurant, mens Daniel solgte marihuana.

Mordplanen utføres

I 2010, da Jennifer skulle «uteksamineres», informerte hun foreldrene om at seremonien var for liten for at de kunne delta. Hun fortsatte å lyve om sin karriere og hevdet å ha fått en stilling på et sykehus. Foreldrenes mistanke vokste til de konfronterte henne og oppdaget sannheten.

Jennifer Pan
Jennifer Pan ble dømt til livstid i fengsel.

Tilbake i foreldrenes hjem, tok de strenge grep; de krevde at hun sluttet på restauranten, installerte en GPS i bilen hennes, og forbød henne å gå ut uten å varsle. De tok også fra henne mobiltelefonen og datamaskinen.

Til slutt, i desperasjon, kontaktet Jennifer en leiemorder. Sammen med Daniel og flere andre planla de drapet på hennes foreldre for å arve familiens formue. Planen ble utført den 8. november 2010, men ble raskt avslørt.

Etterspillet

En uke etter angrepet våknet faren fra koma og vitnet om at han hadde sett Jennifer kommunisere med inntrengerne. Jennifer hevdet at hun hadde inngått en avtale med leiemorderne om å drepe henne, men at de endte med å drepe foreldrene hennes.

Den 19. mars 2014 startet rettssaken, og den 13. desember 2014 ble Jennifer, Daniel, og deres medskyldige funnet skyldige og dømt til livstid i fengsel.

I dag er Jennifer fortsatt fengslet, og har rett på prøveløslatelse etter 25 år. Faren er blitt invalid, og Félix lider av permanent depresjon. De har begge bedt om et besøksforbud mot Jennifer, da de fortsatt frykter henne.

Dokumentaren «Hva Jennifer gjorde» kan nå ses på Netflix. Nedenfor kan du se traileren.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com