Hjem Nyheter Frank Løke er flink han – Men denne mannen setter ny rekord: 30 bestigninger av Mount Everest

Frank Løke er flink han – Men denne mannen setter ny rekord: 30 bestigninger av Mount Everest

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den siste uken har det vært mange artikler og meninger om Frank Løkes andre tur på Mount Everest. Men om du trodde han var en hardhaus; sjekk ut denne karen!

Nepalske Kami Rita Sherpa (54) har nok en gang satt rekord ved å nå toppen av Mount Everest. Nylig hadde han sin 30.ende tur, og det bare ti dager etter forrige bestigning. Dette gjør ham til den mest erfarne klatreren på verdens høyeste fjelltopp.

Onsdag morgen, klokken 07.49 lokal tid, nådde Kami Rita Sherpa toppen av Mount Everest for 30. gang, rapporterer Reuters.

Det er sjeldent at fjellklatrere bestiger Mount Everest flere ganger på så kort tid, men Kami Rita gjorde det 12. mai og deretter 22. mai.

Kami Rita Sherpa har vært på toppen av Mount Everest nesten hvert år siden han første gang besteg fjellet for 30 år siden, med unntak av de årene fjellet var stengt av myndighetene. Den nest mest erfarne klatreren, Pasang Dawa, har 27 oppstigninger.

Kami Ritas far var en av de første sherpaene, noe som gjør fjellklatring til en familiearv. I tillegg til Mount Everest, har Kami Rita også besteget flere av Nepals andre høyeste fjell, av de totalt åtte av verdens 14 høyeste fjell som ligger i Nepal.

Det er bare å bøye seg i støvet!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com