Hjem Kjendisnytt Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest – Dette var datterens ønske

Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest – Dette var datterens ønske

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tirsdag morgen kom meldingen fra 8K Expeditions om at Frank Løke, sammen med Tsering og Tashi, nådde toppen av Mount Everest 20. mai rundt kl. 22:00 norsk tid. Dette betyr at de har bestiget verdens høyeste fjell, 8849 meter over havet.

Selv om 8K Expeditions har bekreftet at laget nådde toppen, har Løke selv ikke bekreftet dette da satellitt-enheten han bruker for kommunikasjon er ute av drift. Ifølge en pressemelding fra 8K Expeditions er laget nå på vei ned fra fjellet. Ny informasjon vil bli sendt ut fortløpende.

En utfordrende natt

Natt til mandag måtte Løke bryte sitt forsøk på å bestige Everest uten bruk av ekstra oksygen. På vei til camp 4, som er den siste campen før toppen, valgte han å ta på oksygenmaske etter råd fra de medfølgende sherpaene. Dette skjedde etter at Løke rådførte seg med familien hjemme.

Bekreftelse fra basecamp

Rundt kl. 06:00 tirsdag morgen bekreftet Løkes pressekontakt, Torkjel Haabeth, overfor Dagbladet at Løke og teamet nådde toppen sent mandag kveld.

«8K Expeditions melder at Frank, Tsering og Tashi i går rundt kl. 22:00 norsk tid nådde toppen av Mount Everest – 8849 moh. Frank har imidlertid ikke bekreftet dette selv da satellitt-enheten han benytter for kommunikasjon er ute av drift,» skriver Haabeth.

På Instagram skriver Løkes kjæreste, Helen Oterhals:

«Jeg tror Frank har summita, og er på vei ned. Ikke hørt noe og kartet er blankt. Jeg tror det er dårlig kontakt med satellitten på grunn av veldig tykk tåke! Her på basecamp ser vi nesten ingenting. Eller så har han slått av GPS for å spare batteri.»

Foto: Skjermdump Instagram

Datterens ønske

Løkes datter Ada (17) hadde ett ønske – å få pappaen sin trygt hjem igjen. Hun sendte denne meldingen natt til mandag:

«Hei, jeg vil at du skal komme trygt hjem, så om Tsering og Tashi sier du må bruke oksygen så må du gjøre det. Jeg og Edel er uansett glad i deg og stolt over hva du får til.»

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com