in

Frankie har vannet julestjernen i 19 år – Nå har minnet etter hans døde kone blitt 5 meter!

De fleste som har julestjerner, Euphorbia pulcherrima, pleier å ha dem om julen, og det er en kjensgjerning at de dessverre normalt ikke lever særlig lenge. De fleste overlever knapt julehelgen og må som regel kastes kort tid inn i det nye året.

Men det finnes unntak. Blant annet har kanadieren Frankie Allison en julestjerne som har overlevd i ikke mindre enn 19 år nå, og det er ingenting som tyder på den har tenkt å visne med det første. Kanskje fordi den har en helt spesiell plass i hjertet hans.


Frankie Allison forteller at det egentlig var hans kone, Maxine, som i sin tid vant julestjernen i en radiokonkurranse julaften 1996. Gleden ble imidlertid kortvarig, for kun tre dager senere var Maxine død. Hun hadde fått et hjerteinfarkt.

Siden da har Frankie passet og pleiet julestjernen med den største omhu, noe den tydeligvis har hatt riktig godt av. Nå er den nesten fem meter i omkrets, og Frankie forteller spøkefullt at hvis den fortsetter å vokse i samme tempo må han kjøpe seg større hus.

– Det sies det er en mirakelblomst, og at den er et tegn på at min kone fortsatt er her hos meg, forteller Frankie.

Opprinnelig hadde ikke Frankie tenkt seg å beholde planten så lenge som han har, men ettersom den bare fortsatte å vokse og gro, ble det bare til han beholdt den. Nå blomstrer den hver jul og fyller Frankies liv og hverdag med både farge og minner etter hans elskede kone.

Her kan du se et nyhetsinnslag med Frankie og den strålende julestjernen han har etter sin elskede kone:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

dronning sonja

Dronning Sonja i ny bok: Ikke redd for å dø

Kvinne fikk panikk og krasjet etter å ha oppdaget en edderkopp inne i bilen