Forsiden Nyheter Frankrike innfører totalforbud mot mobiltelefoner - i alle klasserom

Frankrike innfører totalforbud mot mobiltelefoner – i alle klasserom

Nå er det ikke lenger mulig for franske elever å verken ta selfies, sjekke sosiale medier eller chatte mens de sitter i klasserommet. Landet innfører nemlig nye regler for mobilbruk i skolen.

Frankrikes parlament har nemlig gitt stemt gjennom et av Emmanuel Macrons valgløfter: et strengere mobilforbud.

Gjelder alle tekniske duppedingser 

TT rapporterer at forbudet ikke bare gjelder mobiltelefoner. Også smartklokker og Ipader lider samme skjebne, de får ikke være med inn i klasserommet på barne og ungdomstrinnet.

Franske barn får ikke lenger bruke mobil på skolen. Foto: Pixabay

På videregående skoler blir det opp til de respektive skolenes ledelse om de vil følge forbudet eller ikke.

Ikke alle er begeistret 

Den tidligere læreren Alexis Corbière fra det venstrepopulistiske partiet La France Insoumise mener dette er feil vei å gå.

– Dette er ikke en moderne lov i våre øyne. Dette er en lov for å skape overskrifter. I praksis eksisterer loven allerede, jeg kjenner ikke til en eneste lærer som tillater mobilbruk i timene sine, uttaler han til CNN.

LES OGSÅ
11-åringene Madissen og Sophia elsket hverandre. Det kostet dem livet

Den franske kunnskapsministeren Jean-Michel Blanquer mener imidlertid at forbudet vil være bra for de franske skoleelvene.

LES OGSÅ: Skole innfører totalforbud mot mobiltelefoner. Oppdages det, blir de beslaglagt

LES OGSÅ
103 år gamle Julia tok gull - avslører hemmeligheten bak sin gode helse

– Vi vet i dag at det er et fenomen som heter skjermavhengighet. Et fenomen hvor man overbruker mobiltelefonen. Hovedoppgaven vår er å ta vare på barna. Det er helt fundamentalt innenfor utdannelse, og denne loven gjør at vi kan fokusere på det, sier han til den franske nyhetskanalen BFMTV.

De eneste unntakene til loven er for elever med funksjonsnedsettelse eller dersom man bruker mobiltelefon som en del av en times pedagogiske virkemiddel.

Hva mener du? Burde Norge også innføre en slik lov? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...