lørdag, oktober 24, 2020

Fransk lege kan ha funnet kur mot korona

Mest lest nå

Det jobbes intenst med å finne en vaksine mot koronaviruset. Men de fleste ekspertene er enige i at en fullgod vaksine nok ikke er klar før om tidligst ett år. I mellomtiden, prøver legene å finne alternative medisiner mot viruset. Nå ser det ut som at de har lykkes.

Ifølge den franske avisen La Provence har en lege fra Marseille forsøkt å gi 24 korona-pasienter malariamedisin. Etter åtte dager med behandling, var 18 av de 24 pasientene, friske igjen. Normalt sitter viruset i kroppen i 20 dager. Det skriver den danske avisen Berlingske.

Pasientenes fremgang, ble underveis sammenliknet med en gruppe pasienter på sykehusene i Nice og Avignon. Disse pasientene fikk ikke malariamedisin. Og mens pasientene som fikk malariamedisin ble raskt friskere, ble 90 prosent av de pasientene som ikke fikk denne medisinen, bare sykere og sykere.


Godkjent i Polen

Denne malariamedisinen har tidligere blitt brukt til å bremse dødelige febertilstander verden over. Nå får den franske legen støtte av kolleger i Australia, Polen og Frankrike.

I Polen har også medisinen blitt godkjent til behandling av koronaviruset, og brukes nå frem til det kommer en vaksine. Det skriver Polske TVN24. Medisinen brukes for å dempe symptomene til de mest kritisk syke pasientene.

LES OGSÅ: Tysk avis: Trump vil ha førsterett på vaksine

Medisinen har også blitt brukt i Kina, der de tok den i bruk allerede i februar. Der konkluderte de med at den hadde en viss kurerende effekt mot koronaviruset. Det sa forskere etter å ha prøvd ut medisinen på 100 pasienter. Det skriver det kinesiske nyhetsbyrådet Xinhua.

HIV-medisin kan også virke

Flere andre land har også begynt å bruke andre, alternative medisiner for å få bukt med det aggressive viruset. I Australia, har forskere funnet ut at malariamedisin i kombinasjon med HIV-medisin har god effekt. Medisinen fikk koronaviruset til å forsvinne, har forskerne uttalt.

Ifølge Sveriges Radio, bruker man i Sverige en medisin som er utviklet til å bekjempe ebola mot korona. Denne medisinen gis til de aller sykeste pasientene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter