Hjem Nyheter Fransk Politi har funnet benrester etter vesle Émile (2)

Fransk Politi har funnet benrester etter vesle Émile (2)

Lørdag ble det klart at fransk politi har funnet benrester etter savnede Émile (2). Dødsårsaken er fortsatt ukjent.

To og et halvt år gamle Emile ble meldt savnet 8. juli, da han forsvant fra besteforeldrenes hjem i landsbyen Haut-Vernet, syd for Grenoble i Alpes-de-Haute-Provence. Den lille gutten ble sist sett i nærheten av besteforeldrenes hage.

Flere hundre frivillige, politi, soldater og redningshunder søkte intenst i en fem kilometers omkrets.  97 hektar ble finkjemmet.

Søket etter toåringen ble avsluttet 13. juli, etter fire dager. Etterforskere opplyste da at de gikk til en ny «fase» av operasjonen.

Den lille landsbyen ble raskt avsperret for besøkende etter at Emile forsvant; Både av hensyn til etterforskningen, familien, og de andre innbyggerne.

Det har lenge vært stille i saken, men lørdag ble det kjent at politiet har funnet benrester etter den savnede gutten.

emile
Foto: Privat

Området der beinrestene ble funnet er et område som tidligere er finkjemmet av etterforskere
og letemannskaper, opplyser en kilde nær etterforskningen til BFMTV.

Den samme kilden legger til at terrenget er utfordrende, og det kan ha vært årsaken til at etterforskerne ikke fant Émile ved tidligere søk.

Bekreftes av DNA

Daily Mail skriver at DNA-analyser av funnet bekrefter at beinrestene tilhører den savnede to-åringen. Funnstedet, som ligger rundt 100 meter fra besteforeldrenes hus, er fortsatt avsperret og politiet foretar ytterligere undersøkelser på stedet.

Forrige uke rapporterte flere franske nyhetskanaler, inkludert Le Parisien og Le Canard enchaîné urovekkende ny informasjon om guttens bestefar, Philippe Vedovini.

– Det er fremfor alt hans fortid som reiser spørsmål, skrev Le Parisien som ifølge Daily Mail skisserte detaljer om en sexmisbruksskandale ved en romersk-katolsk skole på 1990-tallet.

emile
To år gamle Emile. Foto: Privat

Le Parisien skriver også at Vedovini, som selv nekter straffskyld i forbindelse med saken der elever ved skolen anmeldte voldtekter og fysiske avstraffelser. Vedovini bli aldri siktet for lovbrudd i forbindelse med etterforskningen av overgrep mot skolebarna.

Bestefaren skal ha tiltrukket seg oppmerksomheten fra politiet, som ser på Vedovini som en av flere etterforskningslinjer i Émile-saken. Et vitne har imidlertid observert at bestefaren sto og hugget ved utenfor huset i det tidsrommet Émile er antatt å ha vandret av gårde.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com