Etter å ha blitt skutt etter, forsøkt kidnappet, utsatt for terror og kommet altfor nært flere granat- og bombenedslag, er traumene nå en del av Fredrik Græsviks liv.
Etter 28 år i krigssoner som en av Norges fremste og mest profilerte utenriksreportere hadde Fredrik Græsvik fått nok.
– Jeg har hatt verdens mest spennende jobb. Kostnaden det har hatt, har gått opp for meg de siste årene, uttalte TV 2s profilerte utenriksreporter, Fredrik Græsvik, til Her og Nå tidligere i vinter.
Intervjuet kom i forbindelse med at han nylig hadde lansert en egen podkast: «Fredrik Græsvik – med egne øyne».
Her har han vært åpen på hvordan man kan distansere seg fra døde og døende, men ikke fra frykten.
I podkasten baserer han seg på egne opplevelser som utenrikskorrespondent. Etter å ha spilt inn den første sesongen ønsker han imidlertid en mer positiv tematikk.
Les også: Avtalen krigsreporter Fredrik Græsvik har med datteren
2. mai er det premiere for sesong to av podkasten til Græsvik. Her åpner han mer opp om traumene. Den erfarne utenrikskorrespondenten forteller at han fra tid til annen hjemsøkes av smell, eksplosjoner og død. Da er det nesten umulig å få en hel natts sammenhengende god søvn.
– På mange måter føler jeg at jeg har hatt verdens beste jobb, og jeg er klar over at jeg er privilegert. Men det er ingen tvil om at det har kostet mye, sier TV 2-reporteren i en pressemelding.
I denne sesongen av podkasten «Fredrik Græsvik – Med egne øyne» skal vi blant annet til Bagdad, der Fredrik befinner seg midt i begivenhetenes sentrum idet de amerikanske bombene hagler over byen under den andre Gulfkrigen.
Vi blir også med til Libanon, der Fredrik som pur ung presseoffiser får sine første møter med krigens grimme ansikt.
Fredrik tar oss også med til Kabul, da Taliban igjen marsjerer inn i byen og tar kontroll over Afghanistan, og han forteller om da IS forsøkte å ta livet av ham i Irak.