søndag, februar 28, 2021

Fredrik Skavlan tapte i retten – må betale kjempesum etter boligstrid

Mest lest nå

Fredrik Skavlan må punge ut med en halv million kroner til tømrermester Kjetil Eriksen. I tillegg kommer saksomkostningene.

Tvisten dreide seg om vinduene i Skavlans villa på Oslos beste vestkant, som Eriksen skulle restaurere. Dagbladet, som var først ute med å omtale saken, forteller at Skavlan mente arbeidet var dårlig utført, og derfor ikke betalte Eriksen for hele jobben.

Les også: Skavlan blir bestefar


Eriksen ba derfor i sitt søksmål om at Skavlan skulle betale 550.000 kroner, mens Skavlan i sitt motsøksmål krevde kontrakten deres hevet. Skavlan skal ifølge Dagbladet også ha ønsket å få betalt 341.000 kroner av motparten – beløpet han allerede har betalt for arbeidet, pluss beløpet han betalte for å fullføre arbeidet gjennom en annen leverandør.

Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan tapte i retten.

Tingretten dømte imidlertid i favær av Eriksen, og avgjorde at Skavlan må betale 540.850 kroner for jobben, samt saksomkostninger på 293.974 kroner.

Les også: Prinsesse Märtha Louise til angrep på Skavlan i nytt videoklipp

– Det viktigste for Fredrik var å få medhold i at tømrermester hadde levert et slett arbeidet. Retten sier på den ene side at arbeidet var for dårlig, men Fredrik ga han ikke god nok tid til å rette, etter rettens mening, forteller Skavlans advokat Ole Johan Prytz til VG.

I dommen heter ifølge VG:

«Retter er etter bevisførsel ikke tvil om at malerarbeidene er beheftet med mangler.»Og videre:

«Slik retten ser det, har det ikke vært uenighet mellom parten om at det var mangler ved malerarbeidet som var utført. Retten har etter dette kommet til at malerarbeidet ikke var fagmessig utført.»

Ettersom dommen fortsatt er fersk har Skavlan ennå ikke tatt stilling til om han vil anke.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter