søndag, oktober 24, 2021

Fredrik Solvang tar til tårene når han forteller om rasismen: – Jeg var alene

Mest lest nå

Fredrik Solvang forteller åpent om rasismen og hvordan han følte seg helt alene i oppveksten.

Det ble et sterkt øyeblikk da Fredrik Solvang stilte opp til intervju hos Lindmo og fortalte om hvordan det var å vokse opp i Norge som en liten gutt med en annen hudfarge.

For noen måneder siden fortalte Solvang åpent om hvor sterkt det var å dra til Korea for å finne familien sin.


Nå forteller han om hvordan rasismen har preget oppveksten. I studioet til Lindmo sitter han sammen med skuespiller Tinashe Williamson (36) som for tiden er aktuell med sin nye bok om hverdagsrasisme.

– Jeg er aldri blitt utsatt for noe systematisk rasisme. Men som brunt barn på et lite sted så vet man alltid at man er det. Man blir gjort veldig oppmerksom på det. For min del så var jeg egentlig veldig alene, og jeg tror ikke det er helt bra. Jeg vet at det har gjort at det har tatt meg veldig lang tid å forsone meg med egne trekk og leve med det utseendet jeg har, sier en preget Solvang i intervjuet.

Videre forteller han at en slik følelse raskt kan utvikle seg til selvforakt og at man begynner å mislike de områdene man skiller seg ut på.

– Og da kommer man alltid til kort. Det som er synd er at det er de verste kommentarene som setter seg, og som man aldri glemmer. De sitter, sier Solvang.

Tinashe Williamson forteller under intervjuet at hun kjenner seg veldig godt igjen i det Solvang forteller, og at hun selv har måtte gå i terapi for å forsone seg med hverdagsrasismen. Sammen er det eng i at det hjelper å snakke om problemet.

Du kan se et utdrag fra intervjuet som sendes i sin helhet på Lindmo fredag klokken 22.10.

Vi synes Solvang er tøff som tørr å fortelle om dette temaet som gjelder svært mange mennesker. Du må gjerne trykke på deleknappen og vise din støtte til Solvang om du er enig.

Følte seg veldig alene

Vår dyktige Fredrik Solvang fikk som adoptivbarn kjenne på hvordan det er å ha en annenledes hudfarge enn de andre i bygda. I voksen alder fant han ut hvordan han skulle håndtere selvforakten som fulgte med.Hør mer fra Fredrik Solvang på NRK1 kl21:35 i kveld, eller se hele sendingen nå i NRK TV: https://tv.nrk.no/se?v=MUHU09005321

Posted by Lindmo – NRK on Thursday, September 16, 2021

Trusler etter programlederjobb

Solvang har også tidligere fortalt om hvordan han mottar trusler på sosiale medier etter sin rolle som programleder for «Debatten».

Selv valgte Solvang å dele noen av truslene på Instagram for å sette fokus på sosiale medier kan føre til av diskriminering.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter