in ,

Fredrik Solvangs sterke budskap om homofili

Fredrik Solvang
Foto: Fredrik Solvang / Instagram

Denne uken feires Pride i Norge. Men koronakrisen setter en stopper for den store folkefesten Pride-feiringen vanligvis er.

I år markeres begivenheten helst digital og på sosiale medier. Fredrik Solvang gjør som så mange andre, og har skrevet noen ord om skeivhet på Instagram.

Og den populære programlederen vet hvordan man skal ordlegge seg. Innlegget hans har nå fått stor oppmerksomhet og 12.000 mennesker har i skrivende stund likt innlegget.


Jeg er stolt

«Jeg er STOLT av familien min som alltid har tatt til takke med det vesenet de fikk med å gjøre og som aldri la sten til byrden.»

Slik starter Fredrik Solvang innlegget sitt, før han takker bekjente og lokalmiljøet som ga han aksept for legningen sin.

«Jeg er STOLT av kompiser, venner, venninner, bekjente og lokalmiljø som sikkert visste, men som viste omsorg og kjærlighet og aksept, og som samtidig rustet meg for det som skulle komme.»

Fredrik Solvang som til dagen leder «Debatten» på NRK takker også landet Norge for holdningene nordmenn har til skeivhet.

«Jeg er STOLT av å tilhøre et land der jeg som voksen aldri har opplevd å bli trakassert eller krenket fordi jeg ble født som homofil. Jeg vil ikke tenke på hvordan livet kunne blitt under andre omstendigheter, men jeg tenker nær sagt hver dag på hvor takknemlig jeg er for alle gode krefter i Norge som samvirker og gjør det stadig lettere å være nøyaktig seg selv.»

Jeg er STOLT av at de aller fleste blant oss mener at alle har krav på lykke så lenge man ikke skader andre.

Vær STOLT av oss!»

Var det ikke flotte ord? Del de gjerne videre på Facebook!

LES OGSÅ: Fredrik Solvang vant Gullruten som «beste programleder» – her er takketalen hans

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Petter Pilgaard

Petter Pilgaard har fått drømmejobben

Se den herlige reaksjonen til papegøyen når han ser Pavarotti på TV