in

Freia nekter å droppe palmeolje i påskeeggene

påskeegg

Påsken nærmer seg og Freias fylte sjokoladeegg har igjen inntatt butikkhyllene. De inneholder fortsatt palmeolje. Freia har ingen planer om å endre oppskriften, tross flere år med massiv kritikk.

«Vi har hele tiden sagt at vi ikke ønsker å endre oppskriften, fordi den gjør at vi får et helt unikt produkt», sier Celin Huseby til Dagbladet. Hun er kommunikasjonssjef i Mondelez International som eier Freia.


Oppgitt over Freia

Blogger Sophie Elise Isachsen gikk hardt ut mot Freia for tre år siden. Hun oppfordret folk til å boikotte påskeeggene. Hun sier til Dagbladet at hun oppgitt over at Freia fortsatt velger å bruke palmeolje i eggene.

«Jeg synes det er helt sykt når et så stort selskap som spiller så mye på norske kjerneverdier i markedsføringen sin bevisst benytter seg av noe man vet er skadelig – ikke bare for helse, men også klima og miljø», sier hun.

Dårlige verdier

Isachsen sier videre at hun syns Freia har dårlige verdier siden de ikke klarer å gå foran med et godt eksempel.

«Veldig rart at man FORTSATT må mene noe om det her etter så mange år og Freia som ikke skjerper seg», skriver bloggeren på Facebook. Foto: Freia

«De fleste andre store bedrifter viser at de bryr seg om planeten. Det gjør ikke Freia», sier hun og legger til at hun ikke lenger blir provosert, bare trist.

Og det er ikke bare Freias påskeegg som har palmeolje i oppskriften. Nyheten Japp med peanøtter inneholder også palmeolje.

«Vi mener at løsningen ikke er boikott, men heller å gjøre det vi kan for å løse problemene i palmeoljesektoren», sier Huseby til Dagbladet.

Mer bevisste kunder

Selv om Freia ikke har noen planer om å droppe palmeoljen i sjokoladen sin, merker de at kundene er mye mer bevisste enn før.

«Vi merker en stor pågang fra yngre forbrukere som er interessert i opphavet til råvarene og ingrediensene», sier Huseby.

Ifølge Dagbladet er kundene mest opptatt av hvor palmeoljen og kakaoen kommer fra. Men ifølge Huseby har det ikke påvirket salget på påskeeggene nevneverdig.

«Nå har ikke jeg de eksakte salgstallene fra tidligere år her, men vi har ikke kuttet i produksjonen av påskeeggene», sier hun.

Trykk på deleknappen om du mener Freia burde droppe palmeoljen en gang for alle!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

petter stordalen

Petter Stordalen – De skal f … meg betale skatt

Venstres fylkeslag: Vi vil ha gratis tannlege for nordmenn