Hjem Familie Fremmed forsøkte å lure 11-åring inn i bilen – Jenta stilte et spørsmål som fikk han til å rømme

Fremmed forsøkte å lure 11-åring inn i bilen – Jenta stilte et spørsmål som fikk han til å rømme

Det vil dessverre alltid være mennesker som ønsker å utnytte våre mest sårbare, nemlig barna. Overgrep mot barn er den mørkeste skyggesiden vi har av samfunnet.

En gammel men ikke utdødd metode for overgripere vil være å lokke uskyldige barn inn i bilen sin. Denne metoden har vært praktisert i årtier og man kalte gjerne slike personer for «lokkemenn» før i tiden.

Men «lokkemenn» er ikke en utdødd rase. For en tid tilbake ble en liten jente i Sverige utsatt for en slik person, heldigvis hadde denne jenta blitt drillet av foreldrene sine til hva hun skulle gjøre dersom fremmede forsøkte å få henne til å sette seg i bilen deres.

SVT forteller historien om jenta som var på vei hjem fra en fritidsklubb i den svenske byen Falkenberg. Da hun gikk langs veien stoppet en fremmed bil. En mann ropte til henne at han hadde avtalt med foreldrene hennes at han skulle kjøre henne hjem.

Hva er passordet? 

Jenta ble reddet på grunn av en enkel metode hun hadde lært av moren. Illustrasjonsfoto fra Cana

Den 11 år gamle jenta ble heldigvis mistenksom på at alt ikke var som det skulle med den fremmede. Hun stilte derfor et spørsmål til mannen, et spørsmål som fikk han til å dra videre.

Spørsmålet til den lille jenta er svært enkelt, og noe alle barn burde bli opplært til. Hun spurte mannen: «Hva er passordet?»

Mannen visste ikke hva han skulle svare, men forsto at han var blitt avslørt. Han dro derfor sporenstreks fra stedet.

Hylles av politiet 

Det svenske politiet hyller jenta for hennes handling.

– Det var veldig smart. Det er bra at man er oppmerksom og mistenksom. Det er viktig at foreldre lærer barna sine slike knep, sier politiet til SVT.

Saken er nå politianmeldt og under etterforskning.

LES OGSÅ: 8-år gammel gutt reddet lillebroren sin fra å bli kidnappet

En så enkel men effektiv forsikring bør alle foreldre lære barna sine! Bli enig med barnet om et passord bare dere kjenner, som skal oppgis i slike situasjoner. Hvem vet hva som kunne skjedd i dette tilfellet om jenta ikke hadde vært så snartenkt.

Del saken videre slik at flere foreldre lager lignende ordninger med barna sine! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com