Forsiden Nyheter Fremmed forsøkte å lure 11-åring inn i bilen - Jenta stilte et...

Fremmed forsøkte å lure 11-åring inn i bilen – Jenta stilte et spørsmål som fikk han til å rømme

Det vil dessverre alltid være mennesker som ønsker å utnytte våre mest sårbare, nemlig barna. Overgrep mot barn er den mørkeste skyggesiden vi har av samfunnet.

En gammel men ikke utdødd metode for overgripere vil være å lokke uskyldige barn inn i bilen sin. Denne metoden har vært praktisert i årtier og man kalte gjerne slike personer for «lokkemenn» før i tiden.

Men «lokkemenn» er ikke en utdødd rase. For en tid tilbake ble en liten jente i Sverige utsatt for en slik person, heldigvis hadde denne jenta blitt drillet av foreldrene sine til hva hun skulle gjøre dersom fremmede forsøkte å få henne til å sette seg i bilen deres.

SVT forteller historien om jenta som var på vei hjem fra en fritidsklubb i den svenske byen Falkenberg. Da hun gikk langs veien stoppet en fremmed bil. En mann ropte til henne at han hadde avtalt med foreldrene hennes at han skulle kjøre henne hjem.

Hva er passordet? 

Den 11 år gamle jenta ble heldigvis mistenksom på at alt ikke var som det skulle med den fremmede. Hun stilte derfor et spørsmål til mannen, et spørsmål som fikk han til å dra videre.

LES OGSÅ
Moren fikk politiet på døra fordi hennes barn på 2 og 5 år badet nakne i hagen
LES OGSÅ
Moren fikk politiet på døra fordi hennes barn på 2 og 5 år badet nakne i hagen

Spørsmålet til den lille jenta er svært enkelt, og noe alle barn burde bli opplært til. Hun spurte mannen: «Hva er passordet?»

Mannen visste ikke hva han skulle svare, men forsto at han var blitt avslørt. Han dro derfor sporenstreks fra stedet.

Hylles av politiet 

Det svenske politiet hyller jenta for hennes handling.

– Det var veldig smart. Det er bra at man er oppmerksom og mistenksom. Det er viktig at foreldre lærer barna sine slike knep, sier politiet til SVT.

Saken er nå politianmeldt og under etterforskning.

En så enkel men effektiv forsikring bør alle foreldre lære barna sine! Bli enig med barnet om et passord bare dere kjenner, som skal oppgis i slike situasjoner. Hvem vet hva som kunne skjedd i dette tilfellet om jenta ikke hadde vært så snartenkt.

Del saken videre slik at flere foreldre lager lignende ordninger med barna sine! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet