Hjem Familie Fremmede mener sønnen hennes ikke har livets rett – dette svarer den stolte mammaen

Fremmede mener sønnen hennes ikke har livets rett – dette svarer den stolte mammaen

Natasha er mamma til lille Raedyn. Som mødre flest er det ingenting i verden hun synes er vakrere enn den lille gutten sin. Men når hun deler bilder av han, ber folk henne la være og kommer med grusomme og sårende kommentarer om babyen hennes. 

Raedyn er født med den sjeldne sykdommen Pfeiffer syndrom. Oslo Universitetssykehus forteller at det er en medfødt arvelig tilstand med tre forskjellige undergrupper og alvorlighetsgrad. Tilstanden kjennetegnes ved at en eller flere av skallesømmene har vokst sammen for tidlig. I noen tilfeller, som for Raedyn, er panne, mellomansikt, kinnbein og overkjeven underutviklet. Dette gir grunne øyehuler og utstående øyne.

Men uansett hva nett-trollene sier til mamma Natasha, så kommer hun aldri til å slutte å stolt dele bilder av den lille skatten sin. 

– Jeg kommer ikke til å stoppe … Bare fordi han ser annerledes ut betyr ikke at han er mindre verd – han er perfekt, sier den amerikanske tobarnsmoren ifølge Kidspot.com på en av TikTok- videoene sine. 

Kommentarene hun får er mange. En lurer på hvilken livskvalitet lille Raedyn kan forvente seg. En annen spør “Hvorfor vil du la han leve slik som det der? Du tillater han å leve et helt miserabelt liv”

Det er ikke bare på nett folk kommer med kommentarer til Natasha. Når hun er ute sammen med sønnen må hun også tåle frekke kommentarer. Folk kommer ofte bort til henne og spør hva som er “galt” med sønnen hennes, eller spør hvorfor han ser ut som han gjør. 

– Det er ikke slik man snakker til andre mennesker, sier hun. 

LES OGSÅ: Teddy ble født med tarmene på utsiden av kroppen – Legene rådet mor til abort, men se på han i dag!

Mor og baby
Foto: Privat

Natasha vet at den lille godgutten hennes ser annerledes ut, men understreker at han ikke er mindre verd enn noen andre og fortjener livet sitt og akespt fra andre mennesker. 

– Folk må forstå er at jeg bare er en mamma og sønnen min bare er en baby … livet vårt dreier seg ikke om diagnosen hans. Sønnen min ser litt annerledes ut, men det betyr ikke at han bare er en lærdom som skal gis til verden. Det er utmattende mentalt og følelsesmessig å gå over den samme diagnosen og forklare min sønns helseproblemer om og om igjen til folk. Vi er bare en vanlig familie. Jeg ber om at verden en dag aksepterer funksjonshemmede mennesker og ikke dømmer ut fra deres utseende og de tingene de ikke kan gjøre, sier mamma Natasha.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com