Helt siden jeg var en liten jente, har jeg blitt lært at dersom man ikke har noe godt å si, så skal man ikke si noe i det hele tatt. Det er en god regel å leve av, men det ser ut til at ikke alle har lært det.

Det var det Amy oppdaget da hun hadde en sjokkerende opplevelse med en fremmed over sønnens utseende.

Little Ollie ble født med en sjelden tilstand som kalles encephalocele, som fikk hjernen til å sive gjennom en sprekk i hodeskallen og vokse ut i en ball på nesen hans.

Foto: Facebook

«Da jeg fikk holde Ollie for første gang, ble jeg så overrasket at jeg nesten ikke kunne snakke,» minnes Amy om det øyeblikket da hun fikk se sin sønn etter fødselen.

«Han var så liten, men det var denne enorme golfballen på nesen hans. Først var jeg ikke sikker på hvordan jeg ville klare meg. Men jeg visste at jeg ville elske ham, uansett hvordan han så ut.»

Dessverre deler ikke alle den følelsen. Fremmede sender stadige stikk og deres grusomme bemerkninger har ofte brakt Amy til tårer.

En interaksjon var spesielt smertefull.

«Det er helt hjerteskjærende,» sier hun. «En kvinne fortalte en gang at jeg aldri burde ha født ham. Jeg brøt nesten i ut i gråt.»

Amy er fullstendig klar over at Ollie ser annerledes ut enn de fleste barn, men på innsiden er han den samme som alle andre og fortjener å bli behandlet som sådan.

«For meg er Ollie perfekt,» sier hun. «Han er min lille virkelige Pinocchio, og jeg kunne ikke vært foruten ham.»

Til tross for alt Ollie har vært gjennom har han et stort hjerte og mye kjærlighet. Han har måttet gjennomgå flere smertefulle operasjoner på grunn av komplikasjoner med hans nesepassasjer, men han har alltid møtt disse utfordringene med mot og et smil.

«Han har opplevd så mye smerte, men han er bare smilende og ler,» sier Amy. «Hans positivitet gjør det så mye lettere for meg.»

Foto: Facebook

Amy håper andre vil se Ollie på samme måte som hun gjør og lærer å behandle de som er «annerledes» med samme respekt og medfølelse de selv ønsker å bli møtt med.

«Jeg vil helst foretrekke hvis folk spurte meg hvorfor Ollie ser ut slik han gjør, i stedet for å bare si at han er stygg eller peker og stirrer,» sier hun.

Livet har ikke vært lett for Ollie, og han vil møte mange utfordringer framover, men vi håper at hans kjærlighet og glede vil fortsette å prege den personen han er. Vi er glade for at han har en så fin mor som vil beskytte ham, veilede ham og hjelpe andre å vise litt mer vennlighet og medfølelse til andre mennesker.

Del gjerne denne saken videre dersom du er enig i at vi alle er like mye verdt og fortjener å bli møtt med respekt og kjærlighet, uansett utseende!