onsdag, mai 19, 2021

Ser du hvorfor dette bildet fra Friends måtte sensureres?

Mest lest nå

1.april går premieren for den kjente og elskede serien «Friends», eller Venner For Livet, av stabelen på tyrkiske Netflix, skriver TV2.

Serien har gått på norsk TV en årrekke, og flere av oss kan så å si omtale det som at vi har «vokst opp» med serien. Mange finner den underholdende og flere assosierer seg med en eller flere av seriens karakterer.

Nå er det altså dags for at serien gjør sitt inntog i Tyrkia. Unge tyrkere gleder seg. Serien er jo sagnomsust! Den er sett av millioner og høyt elsket i mange land. Men langt i fra alle tyrkere deler de unges entusiasme.


Avis går hardt ut mot seriens innhold

Den tyrkiske Avisen Yeni Akit er ikke blant seriens ihugga fans. Avisen oppfordrer alle til å boikotte Friends. Begrunnelsen er at seriens innhold er umoralsk.

De fem hovedpersonene lever jo ikke akkurat verken A4 liv eller prektige tilværelser. I serien kan man finne utallige eksempler på utroskap, barn uten for ekteskap, odde samboerskap, arbeidsledighet, homofili og en del andre ting som det er mulig at konservative muslimer vil stoppe opp ved.

Da avisen publiserte to bilder fra serien, ble nakne overarmer og tett omslyngete Friendsskuespillere sladdet.

Her er bildet som tyrkiske aviser reagerer på. Foto: NBC

Og det er ingen tvil om at det kan være et langt stykke mellom amerikansk nyliberalisme og etablerte tyrkiske verdier. Kanskje ikke alt som foregår i serien hadde falt i god jord i Norge heller, dersom den hadde hatt premiere her i 2021.

Nå gjenstår det å se hvordan serien blir mottatt når den har hatt permiere.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter