Hjem Nyheter Frigir navn og bilde etter den forferdelige strandulykken hvor 7-år gammel jente døde

Frigir navn og bilde etter den forferdelige strandulykken hvor 7-år gammel jente døde

En familie fra Indiana på ferie opplevde alle foreldres mareritt deres syv år gamle datter døde og sønnen ble sendt til sykehus etter en ulykke på en strand i Florida.

Politiet identifiserte på onsdag den 7 år gamle jenta som omkom etter at hun ble begravd inne i et sandhull mens hun lekte under ferien på stranden i Lauderdale-by-the-Sea som Sloan Mattingly.

Mattingly var på ferie med sin familie og lekte med sin 9 år gamle bror da et sandhull de lekte i kollapset over dem.

Gutten, Maddox, ble begravd opp til brystet i sanden, mens jenta ble fullstendig begravd, ifølge Indenpendent.

Omtrent 20 personer som så det som skjedde, forsøkte å grave ut barna med hendene og plastbøtter, men sanden fortsatte å rase sammen over dem.

De første politibetjentene ankom nesten fire minutter etter kollapsen, og ambulansepersonell fulgte kort tid etter, basert på nødsamtaler utgitt av Broward County Sheriff’s Office på onsdag.

Redningsmannskaper tok over for tilskuerne, brukte spader for å grave ut sanden og plater for å stabilisere hullet, men da de nådde jenta hadde hun ingen puls, sa Sandra King, talsperson for Pompano Beach Fire-Rescue Department.

Søsknene ble hastet til sykehuset, men Sloan ble erklært død ved ankomst, mens tilstanden til gutten ikke er offentliggjort.

Det var syv år gamle Sloan som døde i den grusomme ulykken. Foto: Go Found Me

Videoer fra åstedet viste tilskuere som arbeidet for å redde Sloan mens klageskrik kunne høres i bakgrunnen.

«Det er en liten jente begravet under sanden, og de har ikke kommet til henne ennå,» fortalte en sykepleier til en operatør.

Politiet uttaler at barnas foreldre var ekstremt opprørte og at ambulansepersonellet som behandlet barna måtte avløses fra skiftet sitt.

– Det var en forferdelig, forferdelig scene. Bare forestill deg at barna dine leker i sanden, og så i løpet av sekunder har du en livstruende situasjon med din lille jente begravet, sier Sandra King, en talsperson for brannvesenet, til Independent.

American Lifeguard Association råder om at man ikke bør grave hull i sanden dypere enn kne-nivå.

Tre til fem barn dør i USA hvert år når et sandhull de graver på stranden, i en park eller hjemme kollapser over dem, ifølge nyhetsrapporter og en medisinsk studie fra 2007. Andre blir alvorlig skadet og trenger HLR for å overleve.

«Risikoen er enormt bedragersk på grunn av dens assosiasjon med avslappende fritidsinnstillinger som generelt ikke anses som farlige,» konkluderte studien i New England Journal of Medicine.

Innsamlingsaksjon

Nylig har det blitt opprettet en innsamlingsaksjon for familien.

Go Found Me kan man lese:

– Jason, Therese og Maddox må navigere en vei ingen familie noensinne ønsker å måtte tenke på å navigere. Det som startet som en fantastisk familietur, ble raskt til det hjerteskjærende tapet av deres 7 år gamle datter/søster Sloan. Vi vet at ingen pengebeløp kan bringe vakre Sloan tilbake, men din donasjon kan hjelpe med å bringe Sloan hjem fra Florida, dekke begravelseskostnader og lette den økonomiske belastningen mens de lærer å navigere i sin nye verden.

Innsamlingsaksjonen har også tatt med en uttalelse fra moren til jenta som sier:

– En grusom ulykke skjedde i går mens vi er her på ferie, og den tok fra oss våre største 7,5 år. Ikke si at dere beklager tapet vårt… ikke gjør det mot oss. Vi opplevde det reneste menneske, og vi er for alltid forandret av henne.

Vi elsker deg utover enhver fantasi. Vår kjære Sloan.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com