in

Frisør deler 10 nydelige før- og etterbilder av kvinner som lar de grå hårene skinne

grått hår

Å bli eldre kan være en vanskelig realitet for mange å godta, og derfor er det ikke uvanlig å farge håret etter hvert som det begynner å bli grått. Jack Martin, eieren av Jack Martin Salon, jobber daglig som hårstylist, og ønsker å slå et slag for å heller beholde de små grå.

Ingen vet helt sikkert hvorfor mennesker og dyr får grå hår. Men vi vet at det er stamcellene i hårsekken som lager nytt hår, og at det er melanocyttene som lager farge til håret. Hvis disse cellene ikke sender kjemiske signaler til hverandre, så stanser fargeproduksjonen og håret blir grått.

Faktisk kan grått hår også handle om god helse.


Noen forskere ved Museo Nacional de Ciencias Naturales i Spania, har studert villsvin over en lang periode. Akkurat som med menneskehår gråner også villsvinpelsen. Forskerne fant ut at gråningen er et resultat av fravær av fargestoffet melanin i hår og hud. Fravær av dette fargestoffet kunne knyttes til god helse hos villsvinene.

– Villsvin med grått hår var i topp stand, og hadde de laveste nivåene av oksidativ skade, skriver forsker Ismael Galván i en pressemelding etter studien som er publisert i tidsskriftet Journal of Physiological and Biochemical Zoology.

Samtidig er det forskning som hentyder at grått hår kan komme av stress. Ingen vet altså sikkert, men når vi snakker om det visuelle – er det ikke bare flott å vise at vi har levd noen år? Må man nødvendigvis farge håret selv om det blir grått?

Stylisten Jack Martin mener hvert fall at vi vel så godt kan kle grått hår som farget hår. Han har derfor laget en konto på Instagram hvor han ukentlig viser frem bilder av kundene sine som han oppmuntrer til å fremheve de grå hårene.

Se på bildekavalkaden nedenfor, det er jo vakkert!

1.»Denne flotte kunden var ekstremt lei av å farge håret hver tredje uke, så vi bestemte oss for å gjøre håret lysere for å blande seg med hennes naturlige gråfarge.»

Foto: Instagram

2. «Smilet hennes sier alt!»

Foto: Instagram

3. Ble det ikke bedre enn det var?

Foto: Instagram

4. «Jeg elsker det!»

Foto: Instagram

5. «Icy silver er en av favorittene mine»

Foto: Instagram

6. «Den nye frisyren og fargen gir økt selvtillit»

Foto: Instagram

7. Det er bare ett ord: Nydelig!

Foto: Instagram

8. Så mye bedre!

Foto: Instagram

9. Nå gløder hun!

10. Forvandlingen tok 7 timer…

Som du ser så kan det å fremheve det grå håret bli mye vakrere enn å drive å farge det. Du kan følge Jack Martin på Instagram for å få mer inspirasjon til hvordan du kan gjøre det grå håret til en fordel, i motsetning til å skamme deg over det.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Krisepakke: Nå vil staten hjelpe deg med strømregningen

Hør Susan Boyle og Elvis Presley synge duett i denne nydelige julesangen!