torsdag, mai 28, 2020

Frykten for korona synker i Norge – men helseministeren har en viktig oppfordring

Mest lest nå

Ifølge en undersøkelse, er nordmenn mindre redd for økt koronasmitte nå enn for bare en uke siden. Men helseministeren advarer mot å senke skuldrene.

Opinion har spurt 11.000 nordmenn over tre uker om de tror det kommer til å bli flere eller færre nye koronasmittede i Norge. Det skriver NRK.

De tre siste dagene oppgir i snitt 62 prosent av befolkningen at de tror det blir økt antall nye koronasmittede i Norge, mens 22 prosent tror antallet vil reduseres. Dette er en kraftig nedgang fra forrige periode, hvor i gjennomsnitt 74 prosent forventet økning og 15 prosent reduksjon.


– I helgen så vi et klart omslag i nordmenns forventninger til hvordan koronasmitten i Norge blir fremover. Selv om flertallet fortsatt tror på økt antall koronasmittede i Norge, er det betydelig færre siste tre dager som forventer økning. Vi har aldri sett lavere målinger enn nå, sier Ola Gaute Aas Askheim i Opinion til NRK.

Ser spor av håp

Ola Gaute Aas Askheim sier at positiviteten øker i befolkningen, og at folk har tro på de strenge tiltakene regjeringen har innført. Han tror folk blir mer positive når de ser at tiltakene fungerer. I tillegg har man de siste dagene sett at antall folk som er innlagt på sykehus med koronavirus, synker.

– Når folk ser at kurven flater ut, så ser vi spor av håp, sier han.

Advarer mot å senke skuldrene for tidlig

Men selv om smittetallene viser en positiv utvikling advarer helseministeren folk mot å senke skuldrene.

– De tallene som jeg presenterer må man ta som en inspirasjon for å holde fast, og ikke senke skuldrene, sier helseminister Bent Høie til NRK.

Han legger til at det er positivt at folk bruker butikkene, men minner folk på holde seg til anbefalingene fra myndighetene.

– Det er ekstremt viktig at man holder seg til avstandsreglene, passer på å vaske hendene nøye når man kommer hjem og ikke tar seg på ansiktet underveis, sier han.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter