Forsiden Kosthold Fryser du mer enn andre? Her er 7 grunner til hvorfor!

Fryser du mer enn andre? Her er 7 grunner til hvorfor!

Vinteren er rett rundt hjørnet og det er kaldt og mørkt ute. Føler du deg frostig og har vanskelig med å få varmen i deg? I følge Health, så kan det være syv andre grunner enn rufsete vær til at du går rundt og fryser.

1. Du er for tynn
Er du for tynn, har kroppen vanskelig for å holde på varmen. Fettet på kroppen har en isolerende effekt som holder kulden bedre utenfor. Er du for tynn gir du heller ikke kroppen nok energi til å arbeide med. Ved inntak av for få kalorier, kan ikke kroppen din omsette nok føde til energi, og dermed fungerer ikke «motoren» som den skal. Det kan sammenlignes med en bil, der motoren blir kald dersom bilen ikke kjører.

2. Du mangler jern
Unngår du rødt kjøtt, paprika, egg og salat, så er det meget sannsynlig at du mangler jern i kosten din.

Reklame

Jern er viktig for de røde blodcellene som bringer oksygenet rundt i blodet. Får du ikke nok jern, kan ikke blodcellene arbeide effektivt, og du ender opp med å fryse lettere.

Foto: Shutterstock

3. Du har dårlig blodomløp

Er hendene og føttene dine iskalde, men resten av kroppen er ok, så er ikke blodomløpet ditt godt nok. Det kan være tegn på en hjertekarsykdom eller åreforkalkning som gjør at blodsirkulasjonen er dårligere for kroppens ytterpunkter.

4. Du sover ikke godt nok
Får du ikke nok søvn, så klarer ikke hjernen like godt å regulere kroppens temperatur. Forskning viser at mennesker som sover for lite har lavere kroppstemperatur.

Foto: Shutterstock

5. Du drikker for lite vann
Kroppen består av mye veske og den kan frigi varmen langsommere hvis man har fått nok drikke.

Foto: Shutterstock

Uten nok vann, klarer ikke kroppen å stå i mot kulden.

6. Du er kvinne
Du har sikkert opplevd det. Du sitter og fryser, mens mannen sitter i t-skjorte ved siden av og har det helt fint. Det kan ha en biologisk årsak. Forskere har funnet ut at kvinner har en høyere kjernetemperatur enn menn. Varmen hos kvinner beskytter hjernen og hjertet i høyere grad enn hos menn. Derfor når ikke den indre varmen ikke alltid ut til hender og føtter.

7. Du får ikke nok B12-vitamin 
Kroppen trenger riktig brennstoff i motoren for å fungere. Får du ikke nok B12-vitamin, så føler du deg kaldere. Det skyldes at vitaminet er med på å danne nye, røde blodlegemer som skal transporteres rundt i kroppen.

Foto: Shutterstock

Du kan fylle på lagrene dine ved å spise masse magert kjøtt, fisk og melkeprodukter.

Kjenner du andre frysepinner? Del gjerne artikkelen videre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT