in

Fuglene vil ikke røre eplet som er sprøytet

Foto: Mette Hofstedt / Facebook

Danske Mette Hofstedt kastet to epler ut i hagen til fuglene. Det ene eplet spiste de opp. Det andre ville de ikke røre. Eplet de spiste var usprøytet. Det andre var fra matbutikken, sprøytet med kjemikalier.

Etter 14 dager, var eplet fra butikken, av typen Pink Lady, fortsatt ikke rørt av verken insekter eller fugler.

«Det er veldig tankevekkende», skriver Mette Hofstedt, som delte bilde av de to eplene på Facebook. Bildet har blitt delt over 27.000 ganger.

Foto: Mette Hofstedt / Facebook

Fuglene styrer unna

Det er danske TV 2 som skriver om Mette og eplene. Mette kaster ofte epler ut i hagen for å hjelpe fuglene med mat i vinterkulden. Vanligvis kaster hun ut usprøytede epler, men denne gangen hadde hun et Pink lady-eple fra butikken for hånden.

«Da det hadde gått en uke, begynte jeg å lure. Ingen ting hadde skjedd», sier hun til TV 2.

Mette sjekket eplet om det var råttent eller noe annet som var galt med det, men det var det ikke. Eplet var helt spiselig.

Da kom hun på at hun skulle prøve å kaste ut et usprøytet eple. Hun kjøpte et økologisk eple fra en gårdsbutikk, og la det ved siden av butikk-eplet. Og ganske riktig, på under et døgn, var det naturlige eplet oppspist.

Vet ikke hvorfor

Hva det er som gjør at fuglene valgte det naturlig eplet over det andre, er det ingen som vet.

Les også: Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde du være klar over dette!

«Vi vet rett og slett ikke, for så vidt jeg vet har ingen påvist eller undersøkt fuglenes preferanser. Vi vet ikke om det er den spesielle sprayen, overflatebehandlingen, eplesorten eller fargen fuglene unngår», sier Morten D.D. Hansen, biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, til danske TV 2.

«Det er rart at det er slik. Jeg kan si så mye som at jeg har opplevd det mange ganger selv. Noen av eplene jeg har hatt liggende ute har vært urørt i nesten en måned», sier han videre.

Mette Hofstedt er i hvert fall ikke i tvil:

«Jeg skal aldri spise de eplene. Jeg tenker at jeg har fått bekreftet at det er noe snusk med dem», sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Dette spisestedet gir gratis mat til alle hjemløse i hele desember