Hjem Nyheter Funn kan kaste nytt lys over beryktet drapssak fra 1964

Funn kan kaste nytt lys over beryktet drapssak fra 1964

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En forfatter som gjorde research i forbindelse med en bok om drapet på 12 år gamle Keith Bennett har kommet over det som trolig er menneskelige levninger. Det kan dreie seg om det siste offeret til massemorderne Ian Brady og Myra Hindley.

Ian Brady og Myra Hindley sto bak det som omtales som mordene i Saddleworth Moor. I tidsrommet 1963 til 1965 drepte paret fem barn i alderen 10 til 17 år: Pauline Reade, John Kilbride, Keith Bennett, Lesley Ann Downey og Edward Evans. Minst fire av barna ble seksuelt misbrukt før de ble drept. Wikipedia skriver at mordene på engelsk ble kalt for «The Moors murders», ettersom likene ble funnet på heiene (engelsk moors). 

Levningene som nå er funnet kan være 12 år gamle Keith Bennett. Han ble meldt savnet i 1964. Brady og Hindley har tilstått drapet, men kroppen til 12-åringen ble aldri funnet.

Forfatteren som fant levningene rapportert ifølge Sky News funnet til Greater Manchester Police.

Ian Brady døde før han avslørte hvor han hadde gravlagt Keith.

Liket av Keith Bennett har aldri blitt funnet.

Forfatteren møtte politiet torsdag ettermiddag for å ta dem til stedet.

– Det er altfor tidlig å si om menneskelige levninger er oppdaget, og dette forventes å ta litt tid, sier politiet om oppdagelsen.

Keiths bror er fortsatt i live, og har blitt underrettet om etterforskningen.

– Min klient har et åpent sinn om den siste rapporten med hensyn til tidligere slike rapporter som har reist forventninger, men som ikke har resultert i at Keiths kropp er funnet. Naturligvis håper familien at Keith har blitt funnet etter alle disse årene og deres utrettelige innsats for å få en avslutning. Jeg forstår at Greater Manchester Police undersøker et område av interesse, men at det vil ta noen uker å fastslå om det er en forbindelse med Keith, sier brorens advokat i en uttalelse gjengitt av Sky.

Dersom det er levningene etter Keith kan det føre til et stort gjennombrudd i en sak som har vært åpen siden tidlig på 1960-tallet.

Brady og hans medskyldige Hindley overfalt, torturerte og myrdet fem barn over to år på 1960-tallet.

Likene til fire av ofrene deres ble funnet gravlagt på Saddleworth Moor i de sørlige Pennines, men Keiths levninger har aldri blitt funnet.

Saddleworth Moor (Bilde: Greater Manchester Police).

Tolv år gamle Keith ble tatt 16. juni 1964 etter å ha besøkt bestemoren. Brady tilsto drapet på Keith, men hevdet at han ikke kunne huske hvor han ble gravlagt. Han døde i 2017 på Ashworth High-Security Hospital i Merseyside, hvor han hadde vært fengslet siden 1985. Hindley døde i fengselet i 2002.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com