lørdag, april 4, 2020

Fylkesmann vil åpne skolene for de yngste. Er bekymret for de som har det vanskelig hjemme

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Fylkesmannen i Vestland, Lars Sponheim, mener de yngste barna bør få gå på skolen. Han er bekymret for de barna som ikke har det så greit hjemme. 

«Vi anbefaler å se på om det er mulig å tilby opplæring til de første årstrinnene i skolen, for eksempel første til fjerde», skriver fylkesmann Lars Sponheim og fylkesberedskapssjef Haavard Stensvand i et brev til Helsedirektoratet. Det skriver VG.

De skriver at det trolig vil være god nok plass i skolebyggene til at dette kan skje uten å bryte for mye med smittevernrådene.

«Det at barn ser ut til å bli mindre syke av viruset mener vi er et tilleggsmoment for å starte med de første årstrinnene i skolen», skriver de videre.

Bekymret for barna

En av årsakene til at Fylkesmannen og fylkesberedskapssjefen ønsker å åpne skolene for de yngste, er fordi de er bekymret for barna som ikke har det så bra hjemme.

«Vi er svært urolig for barn og unge som lever i en vanskelig omsorgssituasjon. Når de må være hjemme fra barnehage og skole, vet vi at de må være sammen med personer som skader dem, en mye større del av døgnet enn før. Stenging av barnehager og skoler har svært alvorlige konsekvenser for disse barna», skriver de.

LES OGSÅLine mistet pappaen sin til koronaviruset – nå har hun en klar oppfordring til oss alle

De argumenterer også for at tiltakene med stenging av skoler og barnehage har enorme kostnader for enkeltpersoner, bedrifter og samfunnet.

Mener det er for tidlig

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen har allerede varslet at det er for tidlig å åpne skoler og barnehager. Ifølge VG, har han sagt at antallet som kan være samlet ligger an til å bli kraftig redusert, kanskje helt ned til 5–10 personer.

Han får full støtte fra Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

«Ut fra vår kunnskap om de konsekvenser tiltakene har, finner vi ikke grunnlag for å si at Regjeringens tiltak bør opphøre nå», skriver hun i et brev til Helsedirektoratet.

Hva mener du? Burde man åpne skolene for de yngste elevene? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook og si din mening!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...