Hjem Nyheter Fyllekjører som ødela for opp mot 110 millioner saksøker konsertarrangøren som solgte alkohol – mener de er medansvarlige

Fyllekjører som ødela for opp mot 110 millioner saksøker konsertarrangøren som solgte alkohol – mener de er medansvarlige

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

26 år gamle Daniella Leis var svært beruset da hun dro fra en Marilyn Manson-konsert. Dessverre satte kvinnen seg bak rattet.

Fyllekjøringen resulterte i bilkrasj med en påfølgende eksplosjon der sju personer ble skadet og fire leiligheter fikk omfattende ødeleggelser. Det skriver nettstedet Insider. Nå saksøker kvinnen konsertarrangørene for å ikke ha stoppet henne fra å sette seg bak rattet etter at de sparket henne ut av konsertlokalet på grunn av overstadig beruselse.

I rettssaken mot Daniella Leis erkjente kvinnen seg skyldig i fire tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand, som endte med at sju personer og fire leiligheter ble skadet. Skadeomfanget ble ifølge Canadian Broadcasting Corporation (CBC) anslått å være mellom 10 og 15 millioner canadiske dollar. Med dagens vekslingskurs tilsvarer det mellom 74 og 110 millioner norske kroner.

Slik så det ut etter eksplosjonen forårsaket av kvinnens bilkrasj.

Kvinnen ble dømt til tre års fengsel i februar 2021. Nå saksøker hun konsertlokalet, og mener de må ta en del av skylden for at ulykken kunne skje.

Hendelsen skal ifølge CBC ha funnet sted 14. august 2019 på 450 Woodman Avenue i byen London i den canadiske delstaten Ontario. Stedet der Leis krasjet med farens Ford Fusion ligger en sju minutters kjøretur fra konserten på Budweiser Gardens arena. Leis skal ha kjørt inni en leilighet, men da hun traff gassledningen i leiligheten forårsaket krasjet en eksplosjon som raserte fire leiligheter og skadet sju personer.

I tillegg til at Leis er dømt for fyllekjøring har hun fått seks sivile søksmål mot seg, der ofrene krever erstatning for skadene etter fyllekjøringen hennes.

Dette har fått Daniella Leis og faren Shawn til å saksøke Ovations Ontario Food Services, som de mener bør bære noe av ansvaret for at denne ulykken kunne skje.

De anklager Ovations Ontario Food Services for ikke å ha tatt hensyn til hennes planlagte transportmåte fra konsertlokalet, når de visste eller burde ha visst at hun var beruset.

De anklager også selskapet for å ha servert henne når de burde ha visst at hun var beruset. I søksmålet legger de til at de ansatte kastet Leis ut av lokalet, men ikke foretok seg noe for å forsikre seg om at hun ikke ville kjøre hjem.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com