in ,

Fytte katta – så stor!

Main Coon er en stor katterase, men svenske Lotus er i en egen divisjon.

Maine coon er en muskuløs katt med kraftig beinbygning. Kattemat-produsenten Hill’s Pet forteller at dette opprinnelig var en utendørskatt, og deretter en bruksrase som holdt låver og hjem tomme for gnagere. Wikipedia skriver at Main Coon er verdens største tamkattrase.


Hankatter veier noe mer enn hunkatter, normalt 6-8 kilo. Men katterasen kan bli rundt en meter lange, og over ti kilo.

Svenske Lotus veier rundt 10 kilo. Og med den størrelsen og fargen, er det nesten så man kan forveksle han med en miniatyr-løve.

View this post on Instagram

A post shared by Lotus (@lotus_the_mainecoon)

Main Coonen Lotus har over 350.000 fans følger ham daglig på Instagram – både når han er hjemme og ute i naturen.

Dyreklinikk-kjeden AniCura forteller at Main Coon er kjent som «den snille kjempen». Selv om de rent størrelsesmessig kan se ganske voldsomme ut, er dette et fantastisk familiemedlem med rolig og vennlig temperament.

Man skulle kanskje forvente at det kommer et realt brøl når Lotus åpner munnen. Men her kan du trygt si at skinnet bedrar: Maine coon er kjent for at de har en søt, stille kvitre-lyd, og er absolutt ikke kattene som mjauer høyest.

En teori bak rasens opprinnelse er at Main Coon skal være resultatet av en parring mellom vaskebjørn og katt. Men det avvises imidlertid blankt av dyrlegene hos AniCura.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Norgesferie resulterte i kraftig oppgang i antall bilberginger

Farmen-deltakerne er blitt et par – blåser i aldersforskjellen