Hjem Historier fra livet Den gamle mannen måtte spise alene i en krok – det fant ikke barnebarnet seg i

Den gamle mannen måtte spise alene i en krok – det fant ikke barnebarnet seg i

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En gammel mann hadde nylig mistet konen sin. Tapet og sorgen av å miste livspartneren sin var tungt for mannen. Hun hadde vært bærebjelken i forholdet de siste årene. Selv var mannen blitt gammel, skrøpelig og trengte hjelp til mye.

Heldigvis hadde han en familie som kunne ta seg av han.

Han flyttet hjem til sønnen sin, svigerdatteren og barnebarnet sitt.

Den gamle mannen hadde den siste tiden blitt veldig skjelven på hendene. Dette var et problem når han spiste, han klarte ikke å holde skjeen eller gaffelen rolig, noe som medførte mye søl.

Dette irriterte både sønnen og svigerdatteren. De ble så lei av å se på alt sølet når de spiste, at de flyttet gamlefar til et lite bord som var plassert i stuens hjørne. Da slapp de å se direkte på han, og han fikk en treskål slik at ikke flere tallerkener skulle knuse.

De kunne se at den gamle mannen var trist der han satt alene i kroken, men det fikk bare være. Dette var den beste løsningen for alle mente de.

En dag oppdaget far at sønnen lekte med noen trebiter. Faren spurte sønnen om han skulle lage noe.

Sønnen svarte: «Ja, jeg lager en liten skål til deg og mamma. Da kan dere spise av den mens dere sitter på det lille bordet i kroken, når jeg blir voksen.»

Illustrasjonsfoto fra Canva

Foreldrene ble helt satt ut, de kjente tårene presse i øyekroken.

Samme kveld satt gamlefar igjen rundt familiebordet til middag. Resten av livet fikk han spise sammen med familien, uten at noen ble irritert eller brydde seg om litt søl.

Moralen i denne historien? 

Husk at barna dine lære av nettopp dine handlinger. Ta vare på og gi omsorg til mennesker rundt deg, på samme måte som du selv ønsker å bli tatt vare på.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com