Hjem Historier fra livet Gamlehjemmet ville gjøre hverdagen litt lettere for beboere med demens

Gamlehjemmet ville gjøre hverdagen litt lettere for beboere med demens

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å bli dement må være en fryktelig påkjenning. Svært mange av oss har et forhold til en eller annen type demens. Enten det er venner eller egen familie som er rammet av det.

Det er vanskelig å se på at en man er glad i forandrer seg. Glemmer. Mister evnene sine. Ikke minst må det være vanskelig for den det faktisk gjelder, når man begynner å merke at ting ikke er som det skal, når man oppdager at demensen begynner å endre deg.

Det er vanskelig å si eksakt hvor mange som lever med demens i Norge, men vi vet at på verdensbasis er det rundt 36 millioner mennesker som har en demenssykdom.

En annen vanskelig situasjon for de som rammes av demens er at de ikke lenger klarer seg selv. De må flytte på institusjoner eller gamlehjem. Denne historien synes vi var helt genial og kan hjelpe mennesker som havner i denne situasjonen.  True Doors er nemlig et firma som har spesialisert seg på å lage et produkt til mennesker med demens.

De lager kopier av dørene til det opprinnelige hjemmet til beboeren. Vi vet at mennesker med demens har lettere for å huske hendelser og gjenstander fra fortiden, men har vanskeligere for å huske nye ting. På denne måten blir deres nye rom på gamlehjemmet, gjenkjennelig på grunn av døren.

Dette kan skape en trygghetsfølelse og ikke minst en mer innbydende fasade enn trauste institusjondører!

Foto: True Doors

True Doors tar et bilde av den originale døren i beboerens hjem. De skriver bildet ut på film, og kan tape dette bildet over institusjondøren. 

Foto: True Doors

For en forvandling! 

Foto: True Doors

En dør kan representere både minner og trygghet. 

Foto: True Doors

Tenk for en forskjell dette må være for beboeren! 

Foto: True Doors

Vi synes dette var en kjempe god løsning, som gamlehjem i Norge burde ta til seg. Del gjerne videre for å spre denne ideen! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com