Hva er det første du pleier å gjøre når du sjekker inn på et hotell og kommer inn på hotellrommet? Vi vil tro at svært mange av dere sparker av seg skoene, setter kofferten på gulvet og slenger seg på sengen for å slappe litt av. Jim Dill jobber som forsker ved Maine universitet, han mener dette er det siste du burde gjøre når du sjekker inn på et hotellrom.

I følge Jim bør du sjekke rommet for en uønsket gjest ved navn Cimex lectularius, mer kjent som veggedyr.

Til tross for navnet så finner man disse krypene oftest i senger med gamle blodflekker. Bestanden av veggedyr øker kraftig på verdensbasis. I følge forskning.no har problemet med veggedyr økt sterkt også i Norge. Det ble registrert rundt 2000 tilfeller i 2015.

Og bare slik at du skal se det tydelig for deg; veggedyr elsker sovende mennesker. Den sniker seg frem og suger blod av deg mens du sover….

Enkelt å avdekke 

Heldigvis er det rimelig enkelt å avdekke om hotellrommet ditt er bebodd av disse krapylene. Jim Dill har laget en video som viser hvordan du skal gå frem for å se om veggedyrene befinner seg i rommet.

Videoen har blitt sett av millioner av mennesker, og direktøren på Universitet i Maine, John Rebar, forteller at de aldri har laget en video som har blitt så populær.

– Universitetet i Maine er en stor institusjon, og vi lager mange videoer som publiseres på nettet. Men at vår mest populære video gjennom alle tider handler om veggedyr er litt morsomt, sier Rebar til Sun Jounral.

Jim er veldig grundig i sin gjennomgang. Jeg kommer nok ikke til å gå like drastisk til verks, men jeg kommer garantert til å følge noen av forholdsreglene neste gang jeg er på reise!