søndag, november 29, 2020

Forsker forteller hva du må gjøre hver gang du sjekker inn på hotell

Mest lest nå

Farmen-Thor har fått ny jobb

Thor Haavik, som trolig er en av landets mest kjente prester etter at han var med i Farmen, har fått ny jobb.  Thor Haavik fra...

Slik går det med Balto, årets Farmen-hund

Årets Farmen-hund, Balto, har tatt både TV-seerne og deltakerne med storm. Nå nyter han dagene som familiehund.  Inne på gården ble Balto kjent som en...

Britisk prinsesse har fått korona

Prinsesse Michael av Kent fikk påvist koronavirus for tre uker siden.  Det er Dagbladet som skriver at Prinsesse Michael (75) av Kent har vært koronasmittet....

Hva er det første du pleier å gjøre når du sjekker inn på et hotell og kommer inn på hotellrommet? Vi vil tro at svært mange av dere sparker av seg skoene, setter kofferten på gulvet og slenger seg på sengen for å slappe litt av. Jim Dill jobber som forsker ved Maine universitet, han mener dette er det siste du burde gjøre når du sjekker inn på et hotellrom.

I følge Jim bør du sjekke rommet for en uønsket gjest ved navn Cimex lectularius, mer kjent som veggedyr.

Til tross for navnet så finner man disse krypene oftest i senger med gamle blodflekker. Bestanden av veggedyr øker kraftig på verdensbasis. Ifølge forskning.no har problemet med veggedyr økt sterkt også i Norge. Det ble registrert rundt 2000 tilfeller i 2015.


Og bare slik at du skal se det tydelig for deg; veggedyr elsker sovende mennesker. Den sniker seg frem og suger blod av deg mens du sover….

Enkelt å avdekke 

Heldigvis er det rimelig enkelt å avdekke om hotellrommet ditt er bebodd av disse krapylene. Jim Dill har laget en video som viser hvordan du skal gå frem for å se om veggedyrene befinner seg i rommet.

Videoen har blitt sett av millioner av mennesker, og direktøren på Universitet i Maine, John Rebar, forteller at de aldri har laget en video som har blitt så populær.

– Universitetet i Maine er en stor institusjon, og vi lager mange videoer som publiseres på nettet. Men at vår mest populære video gjennom alle tider handler om veggedyr er litt morsomt, sier Rebar til Sun Jounral.

Folkehelseinstituttet har også laget en smørbrødliste på hva man bør gjøre for å unngå å dra med seg veggedyr hjem når man er på reise. Punktene er mye det samme som Jim gjennomgår i videoen.

FHI skriver: 

  • Undersøk undersiden av senga på overnattingstedet for å se etter ekskrementflekker og dyr. Se også etter i sprekker og løft på tekstilkanter i senga der det er mulig. Sørg for godt lys f.eks. med lommelykt-appen på mobiltelefonen. Finner man veggedyr eller det man mistenker er spor etter disse, skal man ikke flytte inn på rommet.
  • Hold mest mulig av bagasjen i kofferten til enhver tid.
  • Plasser kofferten vekk fra senga, gjerne oppe på koffertstativ om et slikt finnes.
    Har man overnattet på et sted der man mistenker at det kan ha vært veggedyr, bør man kulde- eller varmebehandle bagasjen.

Jim er veldig grundig i sin gjennomgang. Jeg kommer nok ikke til å gå like drastisk til verks, men jeg kommer garantert til å følge noen av forholdsreglene neste gang jeg er på reise!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter