Hjem Viralt Gåsehud-advarsel: Se videoen der 200 barn synger «You raise me up» med Peter Hollens

Gåsehud-advarsel: Se videoen der 200 barn synger «You raise me up» med Peter Hollens

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sangeren og YouTube-stjernen Peter Hollens sang den kjente sangen «You raise me up» sammen med to hundre barn og ungdommer. Resultatet er helt fantastisk.

Sangen er mest kjent som en av signatursangene til Josh Groban. Men det få vet, er at sangen originalt er norsk. Da het den «Reis meg opp».

Sangen er komponert av Rolf Løvland og utgitt på Secret Garden-albumet «Once in a Red Moon» i 2001. Da var det den irske sangeren Brian Kennedy som hadde vokal på sangen.

Foto: YouTube

Tok av med Josh Groban

Sangen fikk ikke mye oppmerksomhet, og ble bare en liten hit i Storbritannia. Men det var før amerikanske Josh Groban gjorde sin egen versjon av den og hadde den med på sitt album «Closer» i 2004. Da tok det helt av, og en rekke andre artister har spilt den inn, blant annet Il Divo, Celtic Woman, Susan Boyle og Westlife.

Siden den første utgivelsen i 2001, har sangen solgt rundt i hundre millioner eksemplarer, fordelt på album og singler verden over. Sangen er også veldig populær i begravelsen.

Foto: YouTube

A cappella

I Peter Hollens versjon i videoen under her, synger han a cappella. Først alene, så sammen med to hundre sangere. Sangen bygger seg sakte opp, fra liten og rolig, til stor og mektig.

Man skal være ganske kjølig og hard for ikke å få gåsehud av denne videoen. Kanskje kommer det en tåre også.

Nå er det bare å lene seg godt tilbake og nyte:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com