søndag, januar 24, 2021

Gåte: Fire menn blir kidnappet av en psykopat. Ved feil svar, dør alle

Mest lest nå

Klarer du å løse denne gåten med psykopaten og de fire mennene med hatt? Da er du god.

Vi har alle godt av litt hjernetrim i blant. Her skal du få en skikkelig godbit å gruble på. Tenk deg godt om før du sjekker fasiten.

Fire menn med hatt

Fire menn blir kidnappet av en psykopat. De blir dopet ned, og begravet i jorden slik at bare hodene stikker opp.


Én befinner seg bak en betongvegg, mens de andre tre er begravd på den andre siden av veggen. De tre er plassert rett etter hverandre, og alle har ansiktet vendt mot betongveggen slik som bildet nedenfor viser.

Foto:relativelyinteresting.com

Alle de fire mennene er klar over de andres posisjon. B vet at han har C og D bak seg, og at A befinner seg på den andre siden av veggen. D kan se bakhodene til de to foran seg osv.

På hodet til mennene har psykopaten plassert enten en hvit eller svart hatt, men mennene vet ikke hvilken farge de har på sin egen hatt.

Psykopaten forklarer dem at dersom noen vrir på hodet, tar han livet av dem med det samme. Han sier så følgende:

«Det er totalt to hvite og to svarte hatter. Hvis én av dere kan fortelle meg hvilken farge du har på hatten, så får alle gå fri. Men hvis én av dere sier feil farge, da dreper jeg alle sammen.

Oppgaven

Bare én av mennene kan vite hvilke farge han har på sin egen hatt. Hvem er det? Tenk deg godt om før du sjekker fasiten under bildet.

Riktig svar er C. Hvorfor? A og B kan utelukkes med en gang fordi de ser kun en betongvegg. Dersom B og C hadde hatt like hatter ville D med det samme ha visst hvilken farge han hadde på hatten sin, da det er to hatter i hver farge.

Men siden D ikke sier noen ting, vet C at han må ha motsatt farge som B.

C kan derfor fortelle at hans hatt er svart, og redder alle sammen!

Lyst å utfordre andre? Del gjerne gåten videre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter