Forsiden Historier fra livet Gavin ble banket opp fordi han har Asperger syndrom - han slo...

Gavin ble banket opp fordi han har Asperger syndrom – han slo tilbake på genialt vis!

Gavin Joseph er en tenåring med Asperger syndrom. En gutt ved skolen til Gavin hadde hørt snakk om at Gavin var en freak, en raring.

I følge Mirror holdt han seg nemlig mye for seg selv og var ikke så lett å få kontakt med. Denne gutten bestemte seg for å gjøre noe med det. Han overtalte Gavin til å komme bort til en gjeng med ungdommer som sto i en samling.

Foran denne gjengen fikk Gavin rett og slett grisejuling av flere gutter. Stakkars Gavin pådro seg stygge blåmerker, hjernerystelse og en brukket nese.

Etterhvert ble gjerningsmennene identifisert av politiet. Gavin fikk spørsmålet om han ville anmelde guttene og kjøre full sak mot dem. Sannsynligvis et alternativ som de fleste av oss ville valgt. Men Gavin, han hadde en annen idé.

gareth2
Gavin fikk gjerningsmennene til å se på hva de hadde gjort mot han. Foto: Facebook/Susan Moffatt

Et valg

Gavin gav voldsutøverne et valg: «Enten blir dere anmeldt, eller må dere se en film sammen med familiene deres.»

Filmen de måtte se var en 20 minutters lang film som Gavin selv hadde spilt inn. I denne filmen fikk de se skadene de hadde påført Gavin, samt høre hans perspektiv av hva som skjedde og om hvordan livet er. Da guttene var ferdig med å se filmen måtte de skrive et essay om Asperger syndrom.

Moren til Gavin var så stolt av hvordan sønnen løste denne saken at hun bestemte seg for å dele historien på Facebook. Her er historien slik moren fortalte den på Facebook:

«Noen unger pratet om hvor rart det var at han alltid holdt seg for seg selv, gikk på arrangementer alene og så på folk. De mente det var creepy at han ville være venn med personer han ikke kjente. En ungdom hadde hørt dette snakket. Han bestemte seg for å ta saken i egne hender og bli både dommer og jury. Dette er resultatet av det. 

Han spurte ikke spørsmål, ble ikke kjent med Gavin, møtte han aldri eller gav han en sjanse til å stikke av. Gavin ble oppringt for å møte noen. Han ble omringet av personer han ikke kjente. Ble kvelt og slått, og ble lagt igjen liggende på gaten for å lære leksen sin.» 

Moren til Gavin forteller til mirror at familien fant ut at Gavin hadde både Asperger og ADHD da han var 3 år gammel. Hun forteller at det til tider kunne være frustrerende i oppveksten.

LES OGSÅ
Ingen vil ansette Karina fordi de mener hun ser for grusom ut
LES OGSÅ
Ingen vil ansette Karina fordi de mener hun ser for grusom ut

«Man kan ikke se Asperger. Det er ikke et synlig syndrom. Det er et syndrom som gjør det vanskelig sosialt og følelsesmessig.  Å skape relasjoner med andre mennesker kan være tøft. Gavin kan bli oppfattet som frekk, utålmodig, rar eller uinteressert. Men det er ikke hans intensjon.  Han kan også være snill, sjenerøs og full av tilgivelse. Men dette oppfattes ofte feil.»

En oppfordring til alle foreldre

Moren til Gavin ber alle foreldre som leser dette om å lære barna sine at alle ikke er like. Noen av oss har tilstander som ikke er synlig som gjør at de personene ikke oppfører seg slik som samfunnet forventer. Barna må bli lært at også disse personene skal tolereres og behandles med respekt.

Hun legger til:

«Gavin har fått hjernerystelse, brukket nese og blåmerker. Men det går over. Han gikk ikke til sak, men fikk ungdommene til å innse hvilke skade de gjorde, og fikk de til å skrive og lære om Asperger syndrom. Jeg er så stolt av han og jeg håper at mange mennesker får vite om det han har gjort her.» 

Trykk på deleknappen for å vise din støtte til Gavin og for å hylle måten han løste dette problemet på! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet