Hjem Nyttig Genialt tips som gir ren kjøkkenvifte på bare 10 minutter

Genialt tips som gir ren kjøkkenvifte på bare 10 minutter

Kjøkkenviften er en av de mest brukte, men ofte oversette apparatene på kjøkkenet. Den trekker ut matos og fett fra luften, noe som bidrar til et friskere innemiljø og hindrer fettavleiringer på kjøkkenmøblene. Over tid kan imidlertid viften samle opp fett og skitt som kan redusere effektiviteten og til og med utgjøre en brannfare. Derfor er regelmessig rengjøring essensielt. Her er en steg-for-steg guide til hvordan du effektivt kan rengjøre kjøkkenviften din.

I ethvert hjem er det visse steder som har en tendens til å bli skitne raskere enn andre. Kjøkkenviften er et slikt sted, ettersom den kontinuerlig tiltrekker seg fett og annet smuss. Men til tross for at kjøkkenviften er et av de stedene vi oftest utsetter å rengjøre, grunnet en forestilling om at det er vanskelig og ubehagelig, viser det seg at oppgaven ikke trenger å være så utfordrende.

Det er uunngåelig at kjøkkenviften over tid samler opp smuss. Alt fra matlaging under viften bidrar til at fett, olje, matos og til og med støv fester seg i filteret. Dette resulterer i et lag som ikke bare ser skittent og frastøtende ut, men etter hvert også kan begynne å lukte vondt. Og ikke minst kan være brannfarlig.

Mange drøyer rengjøringen av kjøkkenviften til siste liten, mye fordi oppgaven virker som en stor utfordring. Men sannheten er at det finnes et enkelt triks som kan gjøre filteret i kjøkkenviften skinnende rent og føles som nytt igjen, uten å kreve mye tid, energi, eller dyre rengjøringsprodukter.

Enkelt og genialt tips for å rengjøre kjøkkenviften

Kjøkkenvifte
Kjøkkenviften samler fett, støv og skit. Husk å rengjøre den! Foto: Canva

Dette husmortrikset er raskt, enkelt, og krever kun noen få ingredienser som de fleste allerede har i hjemmet. Prosessen for å rengjøre kjøkkenviftens filter er beskrevet som følger:

Kok Opp Vann: Start med å fylle en stor kjele med vann og kok opp.

Tilsett Bikarbonat: Når vannet koker, tilsetter du noen spiseskjeer med bikarbonat. Husk å tilsette litt av gangen for å unngå for sterk reaksjon. Bikarbonat kan kjøpes på for eksempel Europris eller Clas Ohlson.

Dypp Filteret: Plasser det skitne filteret fra kjøkkenviften i kjelen. Hvis kjelen er liten, kan du begynne med den ene enden av filteret før du snur det for å dekke den andre enden.

La det boble: La filteret boble i omtrent 10 minutter. Ta deretter opp filteret og skyll det i varmt vann. Tørk det godt før du setter det tilbake i viften. Nå skal filteret være rent og friskt igjen!

Rengjøring av kjøkkenviften er ikke bare viktig for hygiene og for å opprettholde et sunt kjøkkenmiljø, men det kan også forlenge levetiden på viften. Med denne guiden håper vi at oppgaven vil føles mindre overveldende og at kjøkkenet ditt forblir friskt og rent.

LES OGSÅ: Karin hadde flaks at huset ikke brant ned – nå advarer hun andre mot den vanlige feilen

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com