Hjem Hus og hjem Genialt triks fjerner ugress og mose på 15 minutter og hindrer det i å komme tilbake

Genialt triks fjerner ugress og mose på 15 minutter og hindrer det i å komme tilbake

Ugress og mose kan ikke bare ødelegge utseendet på uteplassen din, men de kan også være en sklifare. Nå deler en ekspert sitt beste triks for å bli kvitt ugresset for godt.

Med våren rett rundt hjørnet begynner folk å tenke på utendørsområdene sine. Det inkluderer uteplasser, som kan se slitne og gamle ut når mose og ugress begynner å ta over.

I tillegg til å se uattraktivt ut, kan mose også føre til at belegningsstein blir glatte – noe som kan lede til potensielle fall og ulykker. Heldigvis er hjelpen nær, takket være Daniel Scholfield, direktør for The Expert Gate Company.

Han hevder at det finnes en vanlig husholdningsingrediens som «vil drepe mosen», og råder folk til å følge hans «enkle metode».

Slik blir du kvitt ugresset

For å prøve trikset til Daniel trenger du kun klor, vann, en stor bøtte, en sprayflaske og en hard bustet børste.

Det første steget er å fortynne kloren, «enhver merkevare av klor vil fungere for å drepe mose», sier Daniel til Express. Du kan for eksempel kjøpe en 5-liters klokdunk fra Europris til rundt 60,- kroner.

belegningsstein
Mose og ugress mellom belegningsstein er velkjent i Norske hager og uteplasser. Foto: Canva

Fortynning er veldig viktig for å «forebygge eventuell misfarging» på uteplassen din, slik at den kan beholde sin opprinnelige farge og unngå flekker. Et forhold på fem spiseskjeer klor til 4 liter vann er praktisk for de fleste rengjøringsbruk av klor. Bland klor og vann i bøtten din og fyll deretter sprayflasken for enkel påføring over uteplassen din.

Deretter sprayer du bare områdene på uteplassen som har mose og ugress. Sørg for at du «jevnt fordeler mosedreperløsningen» over alle de berørte områdene for å sikre at den er «mest effektiv».

LES OGSÅ: Kokk: Du har laget eggerøre feil hele livet – Prøv dette trikset

La klorløsningen ligge på uteplassen din i omtrent 15 minutter for å gi «mosedreperen tid til å gjøre sin magi». Men vær forsiktig så du ikke lar den ligge på for lenge, da det kan ende opp med å flekke eller misfarge steinene.

Bruk varmt vann for å fjerne all kloren når tiden er ute. Du vil kanskje gå over uteplassen noen ganger for å forsikre deg om at det absolutt ikke er igjen noe klor. Nå må du vente på at mosen dør; se til den har blitt gul, og så er det på tide å fjerne den.

Ta din stive, hardbustede børste og bruk den til å skrubbe av all den døde mosen fra uteplassen din. Dette vil kreve litt arbeid, men resultatene er vel verdt det, som Daniel sier: «Utendørsområde vil se ut «så godt som nytt».»

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com