Hjem Hus og hjem Genialt triks for å avrime fryseboksen – Uten å slå den av

Genialt triks for å avrime fryseboksen – Uten å slå den av

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å avrime fryseboksen er en oppgave som ofte utsettes, men som er viktig for å opprettholde fryseboksens effektivitet og forlenge levetiden. Isoppbygging kan redusere effektiviteten og øke energiforbruket, så det er viktig å ta tak i problemet regelmessig.

I dag skal du få et genialt tips om hvordan du kan avrime fryseboksen, uten å slå den av. Det eneste du trenger er eddik og salt.

Forberedelser før avriming

Før du begynner prosessen med å avrime, er det noen ting du må klargjøre først.

Tøm fryseboksen

Start med å tømme fryseboksen for mat. Overfør matvarer til en annen fryser hvis du har tilgang, eller bruk kjølebager med kjøleelementer for å holde maten kald mens du arbeider.

Samle nødvendige materialer

Du trenger hvit eddik, bordssalt, en sprayflaske, varmt vann, en skrape for å fjerne is, og håndklær for å tørke opp smeltevann.

fryseboks
En isete fryseboks er et velkjent problem for de fleste av oss. Foto: Canva

Avrimingsprosessen

Blanding av eddik og salt

Bland en løsning av en del hvit eddik og en del varmt vann i sprayflasken. Tilsett en håndfull bordsalt i blandingen. Saltet vil senke frysepunktet for is, mens eddiken vil bidra til å løse opp isen raskere.

Påføring av blandingen

Spray blandingen direkte på isen som har bygget seg opp i fryseboksen. Sørg for å dekke alle områdene godt. La blandingen virke i noen minutter for å bryte ned isen.

Fjerning av is

Etter at blandingen har hatt tid til å virke, bruker du skrapen til å forsiktig fjerne isen. Vær forsiktig så du ikke skader overflatene inne i fryseboksen.

Rengjøring etter avriming

Når all isen er fjernet, tørk av innsiden av fryseboksen med en ren klut fuktet i en mild løsning av vann og eddik. Dette vil ikke bare rense, men også nøytralisere eventuelle lukter.

Vask godt. Foto: Canva

Tips for å forebygge rask isoppbygging

Riktig pakking av mat

Sørg for at all mat er godt pakket inn. Utslipp av fuktighet fra matvarer kan fremskynde isdannelse.

Holde døren lukket

Unngå å holde fryseboksens dør åpen lenger enn nødvendig. Hyppig åpning kan slippe inn varm luft og bidra til isdannelse.

Regelmessig vedlikehold

Gjør avriming til en del av ditt regelmessige vedlikeholdsrutine. Jo oftere du gjør det, desto mindre tidkrevende vil prosessen være.

Avriming av fryseboksen med eddik og salt er en effektiv, miljøvennlig, og økonomisk metode. Ikke bare vil det hjelpe deg med å vedlikeholde enheten og spare energi, men det er også et skritt mot en mer bærekraftig husholdning. Ved å følge denne guiden kan du enkelt holde fryseboksen din fri for is og sikre at den fungerer optimalt.

LES OGSÅ: Genialt triks fjerner ugress og mose på 15 minutter og hindrer det i å komme tilbake

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com