in

Gift ved første blikk gjør comeback i helt ny utgave – vil du være med?

Benjamin M. Baarli Silseth
Benjamin M. Baarli Silseth. Foto: Instagram

Det er en «super»-versjon av suksessformatet Gift ved første blikk som dukker opp på norske skjermer i 2023, og denne gangen er Benjamin Silseth med som ny parterapeut.

– Det er på mange vis Gift ved første blikk versjon 2.0 vi straks skal sette i gang med, og jeg gleder meg helt vilt. Denne nye versjonen av serien er både større og mer glamorøs, og det blir flere par, flere episoder og mer romantikk. Dette kommer til å bli det mest spennende datingprogrammet på TV, med alt det har i seg av kjærlighetsvitenskap og eventyrlyst, lover Benjamin Silseth.

Benjamin Silseth er utdannet psykolog, og kjent som både TV-profil, podcaster og foredragsholder. Sammen med Silje Nordnes er han i år nominert til Gullruten for fjorårets Pride-sending på NRK. I Gift ved første blikk skal han følge deltakerne tett, og kommer til å hjelpe de ferske parene og gi dem verktøyene til å navigere seg gjennom kjærlighetseksperimentet.


Ikke juridisk bindende

Gift ved første blikk har tidligere gått i seks sesonger på TVNorge, fra 2014 til 2020. I programmet har tre par blitt matchet av fagfolk og så gått til alters, til tross for at de aldri har møtt hverandre før. Dette er også kjernen i den nye versjonen av programmet, men denne gangen er ikke ekteskapsinngåelsen juridisk bindende.

– Vi vil gi deltakerne muligheten til å teste ut ekteskapet og velge kjærligheten, uten de juridiske forpliktelsene. Bryllupsseremonien er derimot like viktig som før, den fungerer som en kickstart på følelsene, og ritualet bringer parene sammen. Hvis det ser ut som et bryllup og det føles som et bryllup, så er det rett og slett et bryllup. Erfaringen fra andre land viser også at mange synes det er lettere å bli med på eksperimentet, nå som de juridiske bindingene ved ekteskapet er fjernet, sier Silseth.

Søker nye deltakere

Tidligere har tre par blitt matchet i programmet. I den nye versjonen av Gift ved første blikk skal hele seks par gå til alters. Etter giftermål og bryllupsreise flytter alle parene inn i et leilighetskompleks, og deltakerne møtes hver uke til middagsfester og kjærlighetsseremonier, hvor de må velge hverandre på nytt.

– Den nye versjonen av Gift ved første blikk har allerede gått i både Australia, New Zealand og Storbritannia, og i disse markedene har det seila opp til å bli datingprogrammet alle snakker om. Vi håper selvsagt på en lignende effekt i Norge, og sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

– Castingen er nå i gang, og vi ser etter eventyrlystne og kjærlighetssøkende nordmenn som tør å kaste seg ut i dette eksperimentet for å finne sin perfekte match, sier Benjamin Silseth.

Discovery+ og TV Norge søker ellers deltagere til konseptet. Vil du eller noen du kjenner være med kan dere melde dere på her…

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Emil og Alfred

Husker du Alfred fra Emil? Forteller om møtene med Astrid Lindgren og Emil-suksessen

gi labb

Nytt underholdningsprogram: Kjendis-hunder settes på prøve i «Gi labb»