in

Gikk fra fengsel til NM-bronse i sjømathandlerfaget på ett år

Skjermdump: Facebook

For et år siden begynte Mimoun Kandrouch å jobbe på Meny i Drøbak. Da hadde han fotlenke på. Nå er 51-åringen lærling med bronsemedalje for lærlinger i norgesmesterskapet i sjømathandlerfaget.

Mimoun Kandrouch har vokst opp i et tøft miljø på østkanten i Oslo. Han kom til Norge tre år gammel, sammen med foreldrene som var arbeidsinnvandrere.

– Jeg var en urokråke. Lærerne kasta meg ofte på gangen, sier Kandrouch til magasinet Fri Fagbevegelse.


Som voksen har han fått diagnosen ADHD. Livet hadde kanskje vært annerledes om han hadde fått hjelp til hyperaktiviteten i ung alder. Rus har vært en stor del av livet hans. Da Kandrouch som 22-åring prøvde amfetamin for første gang, ble han hekta. Han prøvde avrusning, men falt hele tiden tilbake til amfetaminet. Det var livet hans frem til 2019.

«Redningen» ble to dommer på til sammen tre år som han skulle sone sammenhengende.

Mimoun er tilbake i butikk med bronsemedalje rundt halsen 🎖Vi er så stolte og takknemlige for å ha deg på laget, Mimoun 🎉🎉

Posted by Meny Drøbak on Thursday, September 29, 2022

– Det var dritbra. Da kunne jeg ta en utdanning. Og jeg har alltid hatt en drøm og et håp om å kunne slutte med rus. Rusen har hatt kontroll over meg, sier han til Fri Fagbevegelse

Kandrouch, som hadde erfaring fra både kjøkkenet i militæret og fra jobb i en skolekantine, begynte på matfag. Underveis i soninga fikk han lærlingeplass hos Meny.

Da han ble løslatt etter to år, var det med en elektronisk fotlenke som streng vokter. Han ville unngå miljø og minner i Oslo og flytta inn til søstera i Drøbak og ny jobb på Meny-butikken der.

Til sommeren er han ferdig i læretida og skal ta fagprøven i sjømathandlerfaget.

– Jeg vil skaffe meg en tittel jeg kan være stolt av. Ikke «innsatt», «klient» eller «rusavhengig». Kanskje «ferskvaresjef»?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dramatisk prematur tvillingfødsel på motorveien – nå er de ferske verdensborgerne snart klar til en roligere kjøretur hjem

Tobarnsmoren går ut mot glorifiseringen av småbarnslivet