Hjem Historier fra livet Gikk ned 105 kilo. «Jeg er for ung til å dø.»

Gikk ned 105 kilo. «Jeg er for ung til å dø.»

Heather Oset veide 165 kilo da hun plutselig fikk smerter i brystet. Det fikk henne til å innse at hun veide altfor mye og at hun var nødt til å gå ned i vekt.

Heather jobbet som frisør og stod og fønet en kunde, da hun plutselig fikk hjertebank og voldsomme smerter i brystet. Hun tenkte det var noe som ville gå over av seg selv, så hun bare fortsatte å jobbe. Men smertene vedvarte. Det skriver Newsner.

Foto: Privat

Til slutt måtte hun dra til sykehuset, og der fikk hun seg en oppvekker.

«Jeg husker jeg var så flau. De tok av meg klærne og satte på meg alle disse ledningene og ekg, og jeg var halvnaken foran alle», sier Heather.

«Akkurat da føltes det som at jeg nådde bunnen, og alle disse tankene løp gjennom hodet mitt: «Oh my gosh, nå kommer jeg til å dø» og «Jeg er for ung til å dø.»

Foto: Privat

Spiste bort vonde følelser

Heldigvis var det ikke noe galt med Heathers hjerte. Da bestemte hun seg for å gå ned i vekt. Heather forteller at vektproblemene stammer fra en vanskelig barndom.

«Faren min var voldelig, og hver gang noe fælt skjedde, løp jeg til kjøleskapet og spiste alt jeg kunne finne, kaker, godteri, paier eller kjeks. Det var hans mat, og på en måte ble det min måte å ta igjen på, siden jeg ikke kunne forsvare meg fysisk», sier hun.

«Jeg snakket ikke om det til noen. Jeg var flau og skammet meg, så i stedet spiste jeg bort følelsene mine, og fortsatte med det i alle år», sier hun videre.

Foto: Privat

Fikk slankeoperasjon

Etter episoden på sykehuset, tok Heather kontakt med en lege som kunne utføre en såkalt slankeoperasjon på henne. Men først måtte hun gå ned 10 kilo. Heather kuttet ut all brus, lagde sunne lunsjer og drakk proteinshake til frokost.

Det virket, og etter kort tid fikk hun utført operasjonen. For å holde på vekten og forbedre helsen, begynte Heather å gå turer hver dag. Hun passet på hva hun spiste, og begynte å trene vannaerobic.

Foto: Privat

Nå gleder Heather og ektemannen hennes seg til å utvide familien. Barn står høyt på ønskelisten, og nå som Heather har gått så mye ned i vekt, er det ønsket innenfor rekkevidde.

Foto: Privat

Heathers historie har blitt delt over hele verden og hun er nå en inspirasjon for tusenvis av mennesker – hun viser at alt er mulig! 

LES OGSÅ: Trebarnsmoren skulle fikse på kroppen for mannen sin. Tre dager senere var hun død

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com