Hjem Helse Gikk ned 30 kilo uten å gå på diett

Gikk ned 30 kilo uten å gå på diett

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Teknikken fungerer hver gang man får lyst på et ekstra stykke pizza eller blir fristet av noe annet usunt, sier superslankeren.

Ingvill Weider (49) hadde vært på slankekurer siden hun var 18. Men kiloene hun gikk ned, kom på igjen.

Tidligere var hverdagen preget av strenge dietter, kaloritelling og vektnedgangskurs. Enten om det var å faste, drikke shakes, spise barer eller suppe.

– Det føltes som jeg ble helt ødelagt. Jeg ble skjelven for jeg fikk i meg altfor lite mat, sier hun i et intervju med Dagbladet.

Da hun tilfeldigvis kom over et program utviklet av den amerikanske psykologen Judith Beck, kom endringen. Det handlet om mentale teknikker, og hvordan man skal utnytte det kognitive potensialet i en vektreduksjonsfase.

– Det var et ti ukers program som jeg fulgte slavisk dag for dag. Da løsnet det for meg, sier Ingvill til avisa.

Hun skjønte hun måtte lære seg hvordan tanker og følelser ligger bak valgene man tar når man skal gjøre en endring i livsstilen.

– Jeg fokuserte veldig kortsiktig. Om kvelden skrev jeg ned hva jeg skulle spise de neste 24 timene, forklarer hun.

Små steg ga gode resultater. Hun begynte med pushups på bordkanten, deretter på knærne og nå tar hun 30 strake på tærne.

Å jobbe med selvfølelsen og egenomsorg har vært viktig for Weiders vektnedgang. Istedenfor å tenke at det er håpløst å gå ned i vekt, bestemte hun seg for å bli sin egen bestevenn.

– Jeg startet dagen med en positiv sterk tanke. Ved å bruke fem minutter av morgenen på det, fikk jeg et godt tankesett og klarte å møte dagen med en plan som var realistisk, forteller hun.

I tillegg skrev hun ned hvorfor hun ville ned i vekt. Hver gang hun sto overfor fristelser, tok hun opp dette kortet og leste grunnene til at hun ville ned i vekt. Hun møtte hver eneste tanke som ville sabotert livsstilsendringen med motsvar som for eksempel «jeg vil ikke ha mer pizza, jeg vil gå en tur».

Nå vil hun hjelpe andre med å gå ned i vekt. I 2018 startet hun opp WeightWellness (WW), et selskap som hjelper folk med varig livsstilsendring, gjennom, Klart Du Kan steg for steg kurs og WW-klubben som er en medlemsportal.

  1. Carrie Underwood
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com