Hjem Helse Gikk ned 50 kilo: – Jeg har lært at helt vanlig mat er godt nok

Gikk ned 50 kilo: – Jeg har lært at helt vanlig mat er godt nok

Julia har ikke talt kalorier, men gikk ned 50 kilo. Det er spesielt en ting som har vært viktig.

– Tenkt å gå stille i gata angående min livsstilsendring, men jo flere kilo som gikk av, jo mer ble det lagt merke til (naturlig nok), 50+ kilo merkes, sier Julia Zlatanovic (23) i et innlegg på Instagram.

I januar i fjor fikk 23-åringen nok. Hun ville føle seg bedre fysisk og psykisk og tok kontakt med Adele Tårnes som er personlig trener og ernæringsfysiolog.

Julia var konstant småsliten, hadde smerter og følte generelt at livet ikke var så greit. Nå, 50 kilo lettere, har hun masse overskudd, energi, pågangsmot og en hverdag uten begrensninger.

– Det ALLER viktigste jeg har erfart og lært gjennom det siste året var tankegangen rundt at om jeg spiste en sjokoladeplate en tirsdagskveld så kunne jeg like gjerne trøkke i meg masse skit resten av månden – alt var «ødelagt». Denne tankegangen er borte, siden jeg vet at INGEN skade er skjedd etter en dag eller to uker om så hva! Hadde man en «dårlig» uke, ja da bryter man mønstret og kjører på igjen, sier Julia i Innlegget.

https://www.instagram.com/p/Ca5VKeGMj0E/

Også Nettavisen har omtalt den utrolige livsstilsendringen til Julia.

– Jeg har lært at helt vanlig mat er godt nok. Det er ikke logisk å tenke at man aldri skal spise sjokolade eller bestemors bløtkake igjen. Det du spiser når du koser deg – så lenge det ikke er hver dag, slik det var for meg før – er helt greit, sier Julia til Nettavisen.

Hun var aktiv som barn men fant aldri treningsglede. Det handlet om å trene for å se så bra ut som mulig heller enn lystbetont trening.

I matveien spiste hun vanlig mat, men hadde lite kunnskap om hva kroppen trengte og nærings- og energiinnhold. Hun drakk mye brus og det var «kosemat» hver dag. Til slutt viste vekta 130 kilo. Da tok hun affære. Sammen med Adele Tårnes loggførte hun kostholdet.

Kostholdsendringene gikk hovedsakelig i å bytte ut noen produkter med lettere varianter, blant annet å gå over til lettbrus.

– Jeg har ikke telt én kalori siden jeg startet, sier hun til Nettavisen, og påpeker at det er viktig for henne at det er god plass til både julemiddager, godteri, restaurantbesøk og bestemors bløtkake.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com