Hjem Nyheter Gir ut fire nye bøker fra Harry Potter-universet

Gir ut fire nye bøker fra Harry Potter-universet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er over 20 år siden den første Harry Potter-boka kom ut. Og nå gir forfatteren ut hele fire nye bøker om fagene Harry Potter og vennene hans tok på Galtvort.

Bøkene kommer ut som e-bøker, og de to første kommer ut allerede 27. juni. De to siste bøkene er forventet å bli tilgjengelig ikke så lenge etter. Bøkene skal handle om de forskjellige fagene Harry Potter og vennene hans tok på Galtvort.

Ifølge britiske Independent, kommer bøkene til å handle om de fire fagene «trylleformler og forsvar mot svartekunster», «eliksirer og urter», «astronomi og spådommer», og «stell av magiske vesener».

Fire magiske bøker

De første to bøkene har fått de klingende navnene «A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts» og «A Journey Through Potions and Herbology».

De to neste heter «A Journey Through Divination and Astronomy» og «A Journey Through Care of Magical Creatures».

Bøkene skal gis ut på Pottermore Publishing, som er J. K. Rowlings egen nettside for Harry Potter-fansen.

Solgt over 400 millioner eksemplarer

Den første boken om Harry Potter kom ut i 1997 og het «Harry Potter og de vises stein». Siden kom det seks bøker til, og serien endte på sju bøker til sammen. Bøkene har blitt solgt i mer enn 400 millioner eksemplarer verden over, på over 60 forskjellige språk. Harry Potter har ført til at Rowling har blitt en av verdens mest suksessfulle forfatteren noen sinne.

 

View this post on Instagram

 

What surprises await on the other side of the door?

A post shared by Harry Potter Film (@harrypotterfilm) on

Bøkene ble kåret til de beste ungdomsbøkene gjennom tidene av NPRs lyttere i 2012.

Bøkene har også blitt til film, hele åtte stykker. Daniel Radcliffe spilte hovedrollen som Harry Potter, mens Emma Watson spilte flinkisen Hermine Grang og Rupert Grint spilte sjarmerende Ronny Wiltersen.

Flere her som gleder seg til bøkene kommer ut? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com