in

Har du en slik giraff hjemme? Da bør du se dette!

Du har garantert sett dem. Giraffene som av en eller annen grunn har blitt en vanvittig populær biteleke til babyer. 

Men vil du egentlig at din lille baby skal tygge på denne giraffen? I følge to mødre bør du overveie saken..


Tannlegen Dana Chianese er selv mor til to små gutter. Da hun ryddet guttenes leker, kjente hun at det kom en vemmelig lukt fra bitegiraffen. Til Goodhousekeeping forteller hun:

«Jeg bestemte meg for å kutte giraffen i to. Da oppdaget jeg en stinkende muggaktig guffe på innsiden av den populære biteleken!»

Foto: Dana Chianese

Dana forklarer at hun alltid har vasket leketøyet slik som instruksjonene forteller at man skal gjøre. Hun har brukt en fuktig klut med varmt vann og såpe. «Det plager meg å tenke på at jeg i månedsvis har latt babyene mine tygge på et leketøy som inneholder mugg. Jeg har sluttet å kjøpe biteleker som er hul på innsiden, og anbefaler alle foreldre om å gjøre det samme.»

Tannlegen er ikke den eneste som har oppdaget mugg i denne giraffen. På nettbutikken Amazon er det en annen mor som advarer foreldre, og som har lagt ved et bilde av hva hun fant på innsiden av leketøyet.

Foto: Stephanie Oprea via Amazon

«Vær oppmerksom! Fuktighet vil trenge inn i disse giraffene, og det vil skape mugg!», skriver Stephanie Opera.

I Danmark fant også Christina mugg i sin Sophie la Girafe. Til Ekstra Bladet raser hun:

«Jeg er virkelig sjokkert. Det undrer meg at det ikke informeres om at dette kan skje. Og jeg er i sjokk over hvor stort problemet åpenbart er.»

Ekstra Bladet har utenom Christina snakket med fire andre mødre som alle har funnet mugg i leketøyet. Alle forteller at de har rengjort giraffen slik som instruksjonene tilsier.

Jeanette Toftkær er distributør av Sophie-giraffen i Danmark. Hun forteller til Ekstra Bladet at hun aldri tidligere har fått klager på mugg, men at de tar sakene på alvor. Hun ber alle som finner mugg i leketøyet om å ta kontakt med produsenten slik at de kan se hva som har skjedd med det aktuelle leketøyet. Hun forteller også at det selvfølgelig ikke er kjekt at så mange mennesker å klipper i stykker giraffene, hun mener at produktet er et bra produkt.

Bør du være bekymret?

Dr. Lyuba forteller til care.com at man ikke skal bli veldig bekymret for barna, selv om man finner mugg i leketøy. Så lenge barna ikke er allergisk mot mugg, vil de ikke ta noe skade av dette.

Oppdatert: En talsperson for Sophie la Girafe har gitt følgende uttalelse til goodhousekeeping.com:
For det første er det viktig å være klar over at Sophie la Girafe består av 100% naturlig gummi, det er derfor svært viktig å følge instruksjonene for hvordan man rengjør den. Som det indikeres på esken til giraffen, og som forklart i instruksjonene, anbefaler vi å vaske overflaten til giraffen med en fuktig klut. Giraffen skal ikke senkes under vann, og ikke spyles, dette for å forhindre at det kommer vann på innsiden. Det er viktig at det ikke kommer noe vann inn i leketøyet. 

Når det gjelder sakene til Dana Chianese og Stephanie Opera så har vi ikke blitt kontaktet av dem, vi var derfor ikke klar over situasjonen før vi leste artikkelen. Det er vanskelig for oss å kommentere dette da vi ikke har fått muligheten til å undersøke produktene deres. Vi tar alle klager på største alvor. Vi vil også få si at sikkerheten til barna og at foreldre er fornøyd med produktet er vår hovedprioritet. 

I løpet av de siste 55 årene har vi alltid etterstrebet å ha sikre produkter som skal holde en god standard. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mannen setter seg på en eng og spiller trombone – 22 millioner har sett reaksjonen til kyrene

Lider du av hårtap? Eller vil få håret til å vokse fortere? Denne mirakelkuren kan du lett lage hjemme!