Hjem Kjendisnytt Gjensyn med Vera Stanhope: – Lettet over at folk faktisk liker henne, sier Brenda Blethyn

Gjensyn med Vera Stanhope: – Lettet over at folk faktisk liker henne, sier Brenda Blethyn

I 1992 var hun mammaen til Brad Pitt i filmen «A River Runs Through it». Hun vant en Golden Globe for rollen i Secret & Lies i 1996. Men det er først og fremst Vera Stanhope vi i Norge forbinder med Brenda Blethyn (75).

– Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt. Jeg er lettet over at folk faktisk liker henne. Det er en Vera fanclub på internett, og jeg kikker ofte innom denne siden og leser alle mulige debatter om forholdet hun har til kollegaen, kjærlighetslivet hennes og dialekten hennes, forteller Brenda Blethyn i et stort intervju i den ferskeste papirutgaven av det britiske magasinet Good Housekeeping.

Gjennom pandemien har hun også mottatt masse brev fra fans over hele verden som sier at gamle Vera-episoder har gjort livet litt lettere for dem i den spesielle situasjonen vi står i nå.

TV-serien «Vera» er spilt inn i 10 sesonger, fra 2011 til 2020. Det er Brenda Blethyn som har hovedrollen i samtlige sesonger. I august 2020 ble det bekreftet at det kommer en sesong 11 som vil bli sendt på TV i 2021 og 2022.

Ifølge Express er det nå klart at sesong 11 vil by på gjensyn med Brenda Blethyn som den munnrappe og godt voksne sjefsetterforskeren i Newcaslte-politiet.

Selv er Brenda Blethyn overrasket over at hun i sin alder fortsatt får tilbud om roller.

– Jeg føler meg velsignet fordi jeg vet hvor heldig jeg er. Sannheten er at det er mange gode skuespillere som kunne ha spilt Vera like godt som meg, kanskje også bedre. Men de fikk ikke tilbud om jobben. Så jeg teller velsignelsene mine hver dag, sier hun til Good Housekeeping.

Blethyn var en voksen dame da rollene begynte å strømme inn. Hun jobbet som sekretær i 20 år i togselskapet British Rail før hun omsider tok mot til seg og ble med i et lokalt amatørteater. Når hun fikk ros og folk mente hun kunne leve av å være skuespiller syntes hun først det hørtes ut som et uansvarlig forslag.

– Men faren min sa alltid at det ikke er noe galt i å prøve og feile, men det er ikke bra å ikke prøve, mimrer hun og forteller at hun dermed begynte på skuespillerutdanning i voksen alder.

Ektemannen som hun hadde støtte gjennom hans utdanning som grafisk designer, støttet Brenda i hennes ambisjoner.

– Dessverre gikk ekteskapet i oppløsning, sier hun.

Brenda Blethyn var i sekstiårene før hun fikk sjternerollen som Vera Stanhope.

– Veien dit var ikke brolagt med hovedroller, sier hun og legger til at hun aldri har vært opptatt av å ha hovedrollen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com