in ,

Gjerdrum: 200 har fortsatt ikke fått reise hjem

gjerdrum

Det er fortsatt 200 evakuerte som ikke har kunnet returnere til hjemmene sine.

De som bor nærmest skredkanten på Gjerdrum har fortsatt ikke fått returnere til hjemmene sine.

– De har sine samtaler med sine forsikringsselskap. De er i en prosess der de får erstattet bolig og innbo og må etablere seg på et annet sted. Flere av enhetene er sameier. Jeg vet ikke hvor mye det kompliserer prosessen, eller om oppgjørene går enkeltvis eller i sameier, sier Gjerdrum-ordføreren Anders Østensen (Ap) til NTB ifølge Romerikes Blad.


Senest denne uken, tre måneder etter det katastofale kvikkleireskredet som gikk i området lille nyttårsaften, raste et hus som har hengt ytterst på kanten.

Det var boligen til familien Langeland i Nystulia 25 som raste ned i skredgropa tirsdag. Huset hadde da hengt på skredkanten i flere uker.

– Det er som forventet. Det er ikke uventet at akkurat denne eiendommen raste ut, forteller regionsjef Toril Hofshagen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), region øst, til RB.

Familien dro selv til stedet for å se huset som hadde rast ned.

– Det er greit å ha sett det. Det er en spesiell følelse og vi hadde en klump i magen da vi kjørte bortover. Samtidig er dette et endelig punktum, sier Birgitte Tvedt Langeland til Romerikes Blad.

Toril Hofshagen i NVE forteller til avisa at det stadig har vært aktivitet i skredkantene.

– Kantene er fortsatt bratte, forholdene er ustabile og vi må påregne at flere bygninger vil rase ned i gropen. Dette vil skje helt fram til vi har sikret skredområdet ferdig, sier Hofshagen.

LES OGSÅ: Etterforsker tyveri i evakuert bolig ved skredkanten på Gjerdrum

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Birgit Skarstein

Birgit Skarsteins sterke historie om hvordan hun ble lam og livet etterpå

sover

Derfor blir du trøtt av å sove lenge