onsdag, mars 3, 2021

Berget med helikopter – måtte forlate hunden Zajka (10) i skredet

Mest lest nå

Anna og Jørgen ble reddet fra skredområdet på Gjerdrum, men fikk en tung beskjed da helikopteret kom.

I firetiden onsdag morgen sto ekteparet Anna og Jørgen Sandman i restene av det som hadde vært inngangspartiet til huset deres, midt i raset på Gjerdrum.

I frykt for at grunnen var ustabil var de redde for å bevege seg. Men da de hørte lyden av helikoptre begynte de å vifte med ting for å bli sett. Anna Sandman forteller til NRK at hunden Zajka hele tiden holdt seg i ro ved føttene deres mens jordmassene forsvant rundt huset de har bodd i de siste ti årene.


– Når helikopteret kom sa jeg at de måtte ta Jørgen først, fordi han var skadet, og så kom de og skulle hente meg. Da prøvde jeg å si at hunden måtte også komme opp, og forståelig nok sa han at det er mennesker som må hentes opp først, forteller Anna Sandman til NRK.

Zajka (10) sammen med matfar Jørgen. Foto: privat

Hun sier til TV-stasjonen at hun er lettet over å ha blitt funnet, men er også preget over å måtte forlate et kjært familiemedlem i raset.

LES MER:

– Vi forstår at det er mange som er skadd, men det er en del av familien vår. Det er klart at man blir veldig berørt. Vi håper på et lite mirakel, at vi får se henne igjen. Hun har hatt en veldig spesiell plass i våre liv gjennom ti år. Så vi håper at vi får gjenforenes, sier Anna til NRK.

Reddet

Natt til torsdag kom heldigvis den gode nyheten om at Zajka hadde blitt. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, forteller til Dagbladet at hunden ble funnet ved hjelp av en drone litt før 02.00 natt til torsdag.

– Hunden er i god behold, sier operasjonslederen til avisen.

For familien er det den beste nyheten de kunne fått.

– Det var selvfølgelig helt fantastisk å få den meldingen i natt. Vi har vært kjempenervøse, og har virket håpet på at et mirakel skulle skje. Hellet har vært med oss i dag – til tross for at vi mistet alt vi eier i raset, skriver Sandman i en tekstmelding til Dagbladet.

LES OGSÅ: Politiet oppfordrer: Ikke ring savnede

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter