in , ,

Gjerningspersonen bak omfattende hærverk mot biler i Askim er nå tatt – du ville aldri klart å gjette deg frem til svaret

Foto: Skjermdump Youtube

I det siste har det skjedd hærverk på bildekk for titusenvis av kroner i den ellers fredelige småbyen Askim. Da mysteriet ble oppklart fikk nok folk seg en overraskelse.

Den senere tiden har flere i Askim opplevd å finne bilen sin med flate dekk. Blant de som fikk seg en kjedelig overraskelse var to ansatte i lokalavisa Smaalenenes Avis og to leger som holder til på samme adresse som avisa.

– Jeg fikk en melding fra bil-appen om at alarmen hadde gått, klokken 09.31, sier vaktsjef i Smaalenenes Avis, Stian Berg, til reporteren fra egen arbeidsgiver.

Det er ikke vanskelig å skjønne at han var hissig da han la til:

– Jeg er fly forbanna. Vi kan ikke ha det sånn. Hvertfall når det nå ser ut til å skje med bare flere og flere.

Fire av avisens ansatte har opplevd å få stukket hull i dekkene sine. I tillegg har avisen skrevet flere saker om andre som har hatt tilsvarende kjedelige opplevelse.

Men da gjerningspersonen var på Askimtorget og stakk hull i nok et bildekk, ble han fanget av et overvåkningskamera.

Det viste seg nemlig å være en mann som sto bak hærverket, der det ifølge lokalavisen skal være gjort hærverk mot ti biler i løpet en kort periode. Og mannen var trolig en person få ville klart å gjette sto bak.

videoen som er gjengitt på nettsidene til Smaalenenes avis og deretter distribuert via Nettavisen ser vi en eldre mann komme spaserende med rullator. Kamera fanger han deretter i gjerningsøyeblikket, med en swiss army knife, der han stikker hull på dekkene til en hvit bil som står parkert i bakgården.

Da politiet hadde en sivil spaningspatrulje ute for å se etter mannen, fikk de raskt tak i han. Mannen innrømmet forholdene på stedet.

– Han har ikke noen særlig god forklaring på det, sier etterforskningsleder Kay Lund-Pettersen til Smaalenenes avis

Mannen sier også at han vil gjøre opp for seg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elbil

Ny nettleie 1. juli: Smart lading av elbil blir enda viktigere

Vegvesenet med praktisk gladnyhet til deg som skal på bilferie i Norge