Hjem Nyheter «Gjerrigknarken» slakter priskrig: Tror prisene skal videre nedover

«Gjerrigknarken» slakter priskrig: Tror prisene skal videre nedover

Avisene melder at priskrigen mellom lavpriskjedene er i full gang. Mannen bak nettsiden Gjerrigknark.com er ikke imponert og tror det vil lønne seg å vente med julehandelen.

Extra foretok et større priskutt på julevarer fra 19. november. Samme dag satte også Kiwi ned prisene på hundrevis av julevarer. Rema 1000 kunngjorde halv moms på over 100 julevarer fra 25. november.

– Dette er bare begynnelsen, sier tidligere rektor ved Norges varehandelshøyskole Odd Gisholt til VG.

Men selv om en del priser er noe ned, så er Rune Nikolaisen som står bak nettsiden Gjerrigknark.com fortsatt ikke imponert.

– Det er ikke mange av priskuttene som imponerer meg foreløpig. Det er klart at priskuttet på klementiner er stort, men førprisen er høy. Har er det også mange som i stedet velger billigvarianten i nett, sier Nikolaisen til Nettavisen.

Både Kiwi og Extra har klementiner til 12,90 per kilo denne uka.

Han sier til nettstedet at han tror prisene skal langt videre nedover, og at han tror det er lurt å vente med den store julehandelen.

Og selv om kjedene averterer med gode tilbud, kan blant annet Trønder-Avisa rapportere om at det faktisk mange steder er helt tomt for en av de mest populære tilbudsvarene:

Prisen på tynnribbe, som for noen uker siden lå rundt 120 – 140 kroner kiloen, ble prisen dumpet først til 59,90 per kilo og så til 55,10 kroner per kilo hos Extra og Kiwi. Men under en butikkrunde Trønder-Avisa foretok i Innherred, som er en av landets største regioner for svineproduksjon, så var er det ikke en eneste av de averterte ribbeside til under 60 kroner kiloen å drive opp i disken.

Flere av de ansatte ved butikkene Trønder-Avisa snakket med, lover at det skal komme leveranser etter hvert. 

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har ellers de siste 12 månedene økt med 8,5 prosent, ifølge konsumprisindeksen for oktober. Samlet prisvekst var 4,0 prosent i samme tidsrom.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com