in

Gjert Ingebrigtsen snakker ut om bruddet: – Sårene er dypere hos noen enn andre

Gjert Ingebrigtsen
Gjert Ingebrigtsen snakker ut om familieslitasjen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

«Dette bestemmer du, vil du vinne, så vinner du. Det er opp til deg, det er ingenting som kan stoppe deg hvis du bare vil.».

Det var ifølge NRK den siste meldingen Gjert Ingebrigtsen ga sin sønn, Jakob, like før det enorme OL-gullet på 1500-meter i Tokyo i 2021.

De siste årene har Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen imponert ikke bare nordmenn, men hele friidrettsverden, med sitt imponerende talent innenfor løping. Bak suksessen står et par stolte foreldre. Men tidligere i år kom plutselig meldingen om at Gjert ga seg som trener for sønnene.


Selv har Gjert Ingebrigtsen vært sparsom med uttalelser, men nå har han latt seg intervjue av TV 2 og forklarer mer om bakgrunnen for at han ga seg som trener.

– Det går bedre nå enn det gjorde tidligere. Jeg gikk på en stjernesmell i løpet av høsten. Jeg kjørte meg fullstendig ødelagt, forteller Gjert til TV 2.

Hele Norge har blitt kjent med familien Ingebrigtsen gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen». Her har vi blitt kjent med hverdagen og treningsritualene til Gjert og sønnene. For alle som har sett på serien har det blitt tydelig at løpingen og idretten har stått i førstesete i familien. Det var derfor mange som ble sjokkerte da nyheten om Gjerts avgang som trener kom.

Nå forteller Gjert at det til slutt ble «relativt uholdbar for alle parter»

– Da kommer man gjerne til et punkt man bare må ha litt pause fra hverandre for å redde det som er viktigst: Familien og familierelasjoner, sier han til TV 2.

På spørsmål om hvor mye kontakt Gjert har med sønnene nå svarer han:

– Det har vært litt forskjellig. Nå er det sånn at guttene i stor grad er bortevekk på treningsleirer i utlandet, og det er i lange, lange perioder, så det blir stort sett kontakt på telefon og meldinger. Den har vært høvelig greit. Det er klart det er mer kontakt med noen enn andre, men det er fordi sårene er dypere hos noen enn andre. Det må man ha respekt for.

Henrik Ingebrigtsen har tatt over som trener for seg selv og brødrene, og nylig publiserte han denne videoen på Instagram som viser at guttene trener for fult:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Erik kom sliten hjem fra ferie – og ble møtt av dette synet i leiligheten

Vil arrangere neste års finale i et gjenoppbygget Mariupol